Aktywne Wpisy
xarcy +221
#ukraina #niewyjadajrolnikom
1. Bądź polskim wąsatym wsiurem i miej ból dupy o konkurencję
2. Zablokuj transport owoców na granicy
3. Poczekaj aż maliny spleśnieją i wpuść transaport
4. Opublikuj zdjęcia spleśniałych malin
5. Zrób Polsce opinię pomagierów putina w świecie
6. Idź do kościółka się pomodlić w niedzielę
7. Kwiiiik
1. Bądź polskim wąsatym wsiurem i miej ból dupy o konkurencję
2. Zablokuj transport owoców na granicy
3. Poczekaj aż maliny spleśnieją i wpuść transaport
4. Opublikuj zdjęcia spleśniałych malin
5. Zrób Polsce opinię pomagierów putina w świecie
6. Idź do kościółka się pomodlić w niedzielę
7. Kwiiiik
mirko_anonim +17
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Największy ból dupy o mieszkania to mają single. Ja i moja narzeczona mamy podobną pensję 6k, więc razem daje 12k miesięcznie. Za mieszkanie na kredyt wychodzi nam rata +-5k miesięcznie, czyli 2,5k na głowę. W sumie zostaje nam ze wspólnego budżetu zostaje nam 7k do dyspozycji czyli sporo. Po odjęciu jedzenia, wydatków, opłat nadal jest to spora kwota, którą ciężko ot tak przewalić na głupoty i jesteśmy w stanie
Największy ból dupy o mieszkania to mają single. Ja i moja narzeczona mamy podobną pensję 6k, więc razem daje 12k miesięcznie. Za mieszkanie na kredyt wychodzi nam rata +-5k miesięcznie, czyli 2,5k na głowę. W sumie zostaje nam ze wspólnego budżetu zostaje nam 7k do dyspozycji czyli sporo. Po odjęciu jedzenia, wydatków, opłat nadal jest to spora kwota, którą ciężko ot tak przewalić na głupoty i jesteśmy w stanie
Ale naprawdę przez 8 lat nikt nie potrafił przeprowadzić rzetelnych analiz czy na ta chwile jest potrzebne "UBER LOTNISKO" zeby Niemiec płakał ze takiego nie mają u siebie? Bo brzmi dalej jak pieśń romantyczna żywiąca ambicje (a co niektorym portfele) pewnych Polakow, anizeli coś co nam jest naprawdę potrzebne w najbliższej przyszłości...
Bo naprawdę uzasadnienie inwestycji w CPK jest tak bezdyskusyjne, że to ma dla nas "być albo nie być"?
Co prawda inwestycje w kolej jak najbardziej na plus, ale jak zwykle - wszystkie inwestycje poszły na wschód. Do teraz nie ma żadnego Pendolino na trasie Berlin - Poznań- Warszawa (bo pewnie zeby niemiaszkom nie robic dobrze).
Bo jak na razie CPK to bardziej przypomina sen dla Warszawiaka a nie dla Polaka...
Bo w końcu tak strategicznie ważna inwestycja jaka był przekop Mierzei Wislanej kiedy w końcu przyda się przedsiębiorcom?
#polityka
Tak jak wspomniałem CPK to nie jest pisowski projekt, a temat przewijał się od wielu lat, po prostu trzeba wyprowadzić lotnisko z Warszawy. Dlaczego zwlekał? Bo był mierny i skorumpowany
Bo zakładasz ze jesli nikt takowych nie zrobił- to znaczy ze juz wyczerpało coś swój potencjał. A na czym zakładasz ze juz ten potencjał wyczerpały? Na ilosci obsłużonego cargo? Bo mogę zakładać w takim wypadku ze lobbujesz za bardzo na