Wpis z mikrobloga

Cały czas widze ten płacz nad tym jak to CPK zostanie pogrzebane...

Ale naprawdę przez 8 lat nikt nie potrafił przeprowadzić rzetelnych analiz czy na ta chwile jest potrzebne "UBER LOTNISKO" zeby Niemiec płakał ze takiego nie mają u siebie? Bo brzmi dalej jak pieśń romantyczna żywiąca ambicje (a co niektorym portfele) pewnych Polakow, anizeli coś co nam jest naprawdę potrzebne w najbliższej przyszłości...

Bo naprawdę uzasadnienie inwestycji w CPK jest tak bezdyskusyjne, że to ma dla nas "być albo nie być"?

Co prawda inwestycje w kolej jak najbardziej na plus, ale jak zwykle - wszystkie inwestycje poszły na wschód. Do teraz nie ma żadnego Pendolino na trasie Berlin - Poznań- Warszawa (bo pewnie zeby niemiaszkom nie robic dobrze).

Bo jak na razie CPK to bardziej przypomina sen dla Warszawiaka a nie dla Polaka...

Bo w końcu tak strategicznie ważna inwestycja jaka był przekop Mierzei Wislanej kiedy w końcu przyda się przedsiębiorcom?

#polityka
  • 24
@MarnaImitacjaTuwima: Dziękuję, że przyznałeś mi rację i opierasz się tylko na Twoim widzimisię, a nie realnych liczbach.
Tak jak wspomniałem CPK to nie jest pisowski projekt, a temat przewijał się od wielu lat, po prostu trzeba wyprowadzić lotnisko z Warszawy. Dlaczego zwlekał? Bo był mierny i skorumpowany
@joseone nie opieram się na widzimi się - tylko na statystykach do których mam dostęp. I to ze nie dane zjawisko nie zostało przebadane to nie możemy zakładać ze takowe nie istnieje.

Bo zakładasz ze jesli nikt takowych nie zrobił- to znaczy ze juz wyczerpało coś swój potencjał. A na czym zakładasz ze juz ten potencjał wyczerpały? Na ilosci obsłużonego cargo? Bo mogę zakładać w takim wypadku ze lobbujesz za bardzo na
@MarnaImitacjaTuwima: kontekst jest dość jasny - przy małej wiedzy z góry jesteś na nie i albo wyolbrzymiasz albo na siłę szukasz argumentów przeciw. A jak ktoś ma inne zdanie to jest odrealnionym romantykiem. Tak jakby ~10 lotnisko w Europie to było jakieś szaleństwo dla 38-milionowego kraju.