Aktywne Wpisy

oficjalniemartwa +30
Nie udało mi się życie, zmarnowałam

Jinno +82
Po dwóch dniach już mogę z czystym sumieniem napisać że podoba mi się tutaj i zostaje na dłużej (。◕‿‿◕。)
źródło: cc768d79f0dd9f8f7f4a96287617398e626c07df4ab2acfe142f8de4c6b44017
Pobierz

Mam do zebrania praktycznie bez rekrutacji stanowisko kierownicze dla kilku devów + ogarnianie dostawców. Obecnie jestem devem w tej firmie i nie jest źle ale co do zasady to wiem że do końca życie nie chcę tego robić.
Jakie są zalety ścieżki managerskiej w IT? Czy nagle otwierają się jakieś wrota do zarobków 30-50k? Czy jest to tylko zbieranie w-------u za wzsystkich i chodzenie na spotkania z ludźmi, którzy nie ogarniają?
#pracait #programista15k
Dla psychiatry na pewno ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A tak serio - zalezy od firmy. Jezeli devowie ktorymi bys zarzadzal maja 10k brutto, to nie spodziewaj sie, ze Ty bedziesz mial 30 netto
- People manager - całkiem niezłe zarobki, dosyć prosta robota, mało odpowiedzialności i stresu. Z moich prywatnych obserwacji ci managerzy najbardziej się obijają.
- Project manager - zarobki nie są jakieś wysokie w stosunku do odpowiedzialności. U mnie w projektach jak coś się źle działo to zazwyczaj najpierw leciała głowa project managera. Z drugiej strony jak developerzy i product owner w twoim zespole
- line manager: osoba od well-being, ogarniająca kliknięcie zgody jak idziesz na urlop, ogarniająca szkolenia, oceny roczne itd, czasem zaangażowana w projekt od strony wymagań biznesowych
- team lead/engineering lead: często łączący stronę techniczną z biznesową pod kątem wymagań czy architektury, mniej zabaw kadrowych
Czyli ogólnie albo bardziej w stronę atechnicznego kierownika, lub w stronę technicznego kierownika.