Wpis z mikrobloga

Wydawało mi się, że jak przestanę jeść słodycze oraz chipsy/naczosy czy ostre rzeczy to zniknie mi trądzik, ale po kilku tygodniach takiego katowania się dosłownie nie zmieniło się nic. Branie przy tym dużej dawki witaminy A oraz cynku tez nic nie zmieniło. Nie picie mleka też g---o dało.
Teraz będę sprawdzał, czy końskie ilości cynku mają na niego wpływ

#przegryw
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@farew3Ell: byłeś u endokrynologa? stosujesz jakieś kosmetyki? robiłeś badania na nietolerancję pokarmową? badałeś krew i niedobory? suplementujesz coś na jelita?

Trądzik to straszne k------o, ale da się z nim walczyć :)
  • Odpowiedz
  • 0
@Mores: No kilka razy zaczynałem i przerywałem kurację izotekiem przez swoje zjazdy psychiczne. Miałem ze dwa razy tak że kilka miesięcy kuracji przerywałem bo latem zwyczajnie nie miałem sił psychicznie się zebrać na kolejne pobranie krwi i jazdę na wizytę.
Teraz to nawet się nie oszukuje że się do dermatologa wybiorę. Parę razy kupowałem ten lek bokiem byle tylko nie musieć łazić na badania i zapisywać się na wizytę i
  • Odpowiedz
@farew3Ell:

Szkoda mi kasy na takie bzdety.

To nie koniecznie są bzdety. Jeśli masz zaburzoną barierę hydrolipidową, a do tego używasz na codzień silnych kosmetyków/płynów do mycia/szamponów, które w składach mają głównie SLS, które działają wysuszająco zamiast nawilżająco to tylko dokładasz zewnętrznych czynników do swojego problemu.
  • Odpowiedz
  • 0
@Mores: Wiele razy używałem kremów i balsamów na przemian myśląc że nawilżając skórę sprawie że sama przestanie się robić tłusta jak olej i trądzik zniknie ale nie było poprawy. Nadal sama z siebie robiła się tłusta co w połączeniu z kremami czy balsamem tworzyło smalec na mordzie
  • Odpowiedz