Wpis z mikrobloga

Jak trzeba to płód okupuje, jak trzeba to dziecko rośnie. Czysty Heglizm. Relatywność, brak norm, zabrania się zabraniać, zło jest dobrem, dobro złem, ignorancja to siła. Dalsza dyskusja to nonsens.

@UltymatywnyUltimo: tłumaczenie z wykopkowego na polski: bla bla bla, ble ble ble. Z ostantim zdaniem się zgadzam.
  • Odpowiedz
@staggermeister_: Płód po 16 tygodniu raczej napewno nie przeżyje (nie bylo chyba takiego przypadku). Pozatym srednio moralne jest przeprowadzanie celowo wcześniejszego porodu w powiedzmy 20-24 tygodniu ciazy (bo matka nie chce już być w ciazy) I jednoczesne ratowanie życia tego dziecka aby z dużym prawdopodobienstem bylo obarczone wieloma problemami zdrowotnymi do końca swojego życia. Ta wizja jest dla mnie gorsza juz pozna aborcja zakończona śmiercią na życzenie.
W większości państw
  • Odpowiedz
Uprawiasz intelektualną hohsztaplerkę.

@UltymatywnyUltimo: Kolejny raz: bla bla bla, ble ble ble. Daruj sobie, Twoje wysrywy ad personam spływają po mnie jak po kaczce. Jesteś dla mnie obcym człowiekiem z portalu ze śmiesznymi obrazkami, innymi słowy: absolutnie nikim ważnym, Twoje słowa znaczą dla mnie nawet mniej, niż zeszłoroczny śnieg.

Płód po 16 tygodniu raczej napewno nie przeżyje (nie bylo chyba takiego
  • Odpowiedz
@staggermeister_: Jak cytujesz to cytuj całą wypowiedź a nie urwane fragmenty. Pisalam, że niemoralne jest celowe wywoływanie porodu i jednoczesne próby zachowania życia dziecka które często kończą się trwałym kalectwem lub tak czy inaczej śmiercią odroczona w czasie. To są wylewy do mózgu, uszkodzenia wzroku, porażenie czterokończynowe ale c--j w to, matka nie chciala być w ciąży przez jeszcze kilka tygodni więc ty się teraz człowieku męcz przez resztę życia
  • Odpowiedz
ale dlaczego nie zmuszamy innych do podjęcia kosztu bioologicznego by ratowac to życie? (dawstwo krwi/szpiku/narządu)

@hermie-crab: Nie ma czegoś takiego jak koszt biologiczny.

Nie możemy zmuszać kogoś do ingerencji w integralność jego
  • Odpowiedz
  • 0
Płód jest odrębnym ciałem od ciała matki

za 5 lat też będzie, czy używamy ojca i matki dziecka jako worka krwi/szpiku/organow dla tego dziecka?

a mało kto zajmuje się zobowiązaniem mężczyzn do współdzielenia kosztów, także ciąży.

a
  • Odpowiedz
a dlaczego mialo by istnieć takie prawo w kraju gdzie aborcja na żadanie jest nielegalna? warunkiem do istnienia aborcji fiskalnej jest aborcja na żadanie

@hermie-crab: Nie pisałem o aborcji fiskalnej tylko o czymś przeciwnym, zobowiązaniem do opieki nad kobietą którą się zapłodniło.

za 5 lat też będzie, czy używamy ojca i matki dziecka jako worka krwi/szpiku/organow dla tego
  • Odpowiedz
  • 0
@23kulpamens:

ale to nie ma nic wspólnego z aborcją

ty dalej nie rozumiesz

Jeśli uznajesz że prawo do życia jednostki A zawiera prawo do użycia ciała jednostki B by przeżyć to naturalną konsekwencją tego jest zmuszanie do dawstwa
  • Odpowiedz
Jeśli uznajesz że prawo do życia jednostki A zawiera prawo do użycia ciała jednostki B by przeżyć to naturalną konsekwencją tego jest zmuszanie do dawstwa

Nie ja uznaję, tylko taka jest biologia człowieka. Prawo chroni każde życie. Dopóki nie umiemy zmienić biologi, to nie ma tutaj mowy o żadnym zmuszaniu. Aborcja w przypadku zajścia w ciążę w wyniku czynu zabronionego prawem jest dozwolona. To co robisz to jakieś fikołki logiczne, jakby kobieta
  • Odpowiedz