Aktywne Wpisy
#zwiazki #logikarozowychpaskow #randkujzwykopem
Jestem w świeżym związku z dziewczyną która leci na psychotropach, chodzi na terapię, tygodniowe humory to żywa sinusoida, raz jest super raz jest tragicznie. Niestety obrywam rykoszetem. Jest źle - pomagam, służę pomocną ręką. Potem jest chwila odtrącenia i to ja jestem fe i be. Potem jest zrozumienie błędów i powrót do normalności. Trochę to męczy. Z drugiej strony gżdżenie się jest fantastyczne.
Jestem w świeżym związku z dziewczyną która leci na psychotropach, chodzi na terapię, tygodniowe humory to żywa sinusoida, raz jest super raz jest tragicznie. Niestety obrywam rykoszetem. Jest źle - pomagam, służę pomocną ręką. Potem jest chwila odtrącenia i to ja jestem fe i be. Potem jest zrozumienie błędów i powrót do normalności. Trochę to męczy. Z drugiej strony gżdżenie się jest fantastyczne.
ruskizydek +298
Ahh Rambo
To nie jest zwykłe kino akcji
Faktycznie późniejsze części tak, dodatkowo popkultura podbiła te wrażenie
Jednak pierwsza część to dramat, dramat opowiadający o tym jak traktowano weteranów wojennych w USA po powrocie do ojczyzny
Może dlatego jest taka dobra, ponieważ została oparta na podstawie książki
Lata 80 w pełni, zimowa aura północnych Stanów Zjednoczonych, świetna sceneria, a to wszystko okraszone bardzo dobrą muzyką Jerry'ego Goldsmitha
To nie jest zwykłe kino akcji
Faktycznie późniejsze części tak, dodatkowo popkultura podbiła te wrażenie
Jednak pierwsza część to dramat, dramat opowiadający o tym jak traktowano weteranów wojennych w USA po powrocie do ojczyzny
Może dlatego jest taka dobra, ponieważ została oparta na podstawie książki
Lata 80 w pełni, zimowa aura północnych Stanów Zjednoczonych, świetna sceneria, a to wszystko okraszone bardzo dobrą muzyką Jerry'ego Goldsmitha
@UltymatywnyUltimo: tłumaczenie z wykopkowego na polski: bla bla bla, ble ble ble. Z ostantim zdaniem się zgadzam.
W większości państw
@UltymatywnyUltimo: Kolejny raz: bla bla bla, ble ble ble. Daruj sobie, Twoje wysrywy ad personam spływają po mnie jak po kaczce. Jesteś dla mnie obcym człowiekiem z portalu ze śmiesznymi obrazkami, innymi słowy: absolutnie nikim ważnym, Twoje słowa znaczą dla mnie nawet mniej, niż zeszłoroczny śnieg.
@hermie-crab: @staggermeister_: S--s jest pośrednią zgodą na zapłodnienie. S--s służy do rozmnażania, inne efekty są uboczne.
Nie ma czegoś takiego
@hermie-crab: Nie ma czegoś takiego jak koszt biologiczny.
Nie możemy zmuszać kogoś do ingerencji w integralność jego
za 5 lat też będzie, czy używamy ojca i matki dziecka jako worka krwi/szpiku/organow dla tego dziecka?
a
@hermie-crab: Nie pisałem o aborcji fiskalnej tylko o czymś przeciwnym, zobowiązaniem do opieki nad kobietą którą się zapłodniło.
ty dalej nie rozumiesz
Jeśli uznajesz że prawo do życia jednostki A zawiera prawo do użycia ciała jednostki B by przeżyć to naturalną konsekwencją tego jest zmuszanie do dawstwa
Nie ja uznaję, tylko taka jest biologia człowieka. Prawo chroni każde życie. Dopóki nie umiemy zmienić biologi, to nie ma tutaj mowy o żadnym zmuszaniu. Aborcja w przypadku zajścia w ciążę w wyniku czynu zabronionego prawem jest dozwolona. To co robisz to jakieś fikołki logiczne, jakby kobieta