Aktywne Wpisy
Farezowsky +1398
Tutaj jeszcze wejście komentatora z Eurosportu z ważnym przekazem
#paryz2024
#paryz2024
EpicElion +289
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
czemu nie stosujesz tej zasady do utrzymania przy życiu płodu?
czyli jak już ten płód uratujesz (nazwijmy go Wojtek) i za 2 lata Wojtek będzie potrzebował krwi/szpiku/organu to już może umrzeć? Czemu Wojtek stracił na wartości w momencie porodu?
to ja chcę traktowac dzieci i dorosłych identycznie, ty chcesz dawać płodom dodatkowe prawa
rzekoma analogia do aborcji jest nietrafiona, bo po pierwsze aborcja jest likwidacją życia a nie wzbranianiem się z jego ratowaniem. Po drugie dotyczy to życia, którego istnienie rozpoczął dobrowolny czyn podjęty przez kobietę, która jest w ciąży (seks, którego konsekwencją bywa ciąża). Czyn którego konsekwencje znała. Poza tym to co robisz to zwykły sofizmat
logika w zakazie aborcji powinna być uniwersalna czyż nie? Przecież chodzi o życie ludzkie
Nie, dlaczego niby powinna być uniwersalna? W pro-choice chodzi o ludzki wybór wobec wszelkich spraw i problemów? Wykazałem wyżej, że nie chodzi.
Zresztą z tą
@UltymatywnyUltimo: To "życie" na żadnym etapie nie otrzymuje prawa do obciążania cudzego organizmu wbrew jego woli tylko dlatego, że potrzebuje tego do przeżycia.
@UltymatywnyUltimo: Nie ma znaczenia, że jest człowiekiem, żaden człowiek nie ma prawa do okupowania cudzego organizmu i czerpania z niego zasobów wewnętrznych wbrew woli właściciela, nawet, jeśli zależy to od jego przeżycia. Ja nie mam takiego prawa, Ty nie masz takiego prawa i płód nie ma takiego prawa, za to właściciel organizmu ma