Wpis z mikrobloga

Mircy, po raz setny spadł mi telefon, tym razem niestety trafił na jakiś kamyk i jest konkretny pajączek. Co się teraz opłaca kupić? Obecny huawei p20 pro kupiłem w 2020 a więc dwa lata po premierze i do tej pory spełnia wdzystkie moje wymagania, jak nie znajdę nic ciekawszego to chyba po prostu wezmę refurba za 600 cebulionów...
Co bym chciał:
-bateria, aparat i wydajnosc nie gorsze niz w h20pro
-chetnie mniejszy niz h20pro
-koniecznie dual sim
-jak najczystszy android
-wytrzymałosc (hłe hłe) fizyczna, wodo i pyłoszczelność przynajmniej na takim samym poziomie
-normalna obsługa ekosystemu gugla
I to chyba na tyle. Telefony zmieniam +/- co 5 lat (chyba że rozwale szybciej ;)), miałem pierwszego galaxy s, później dwie motorole g i teraz tego huaweia. Główne zastosowanie to rozmowy (sic), słuchanie muzy na słuchawkach, nawigacja przeglądanie neta i różne apki, w gry na telefonie nie gram, filmy czy jutuba oglądam tylko w samolocie.
#android #telefony #nieelektronika
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Zoyav @brednyk Mam silikonowego kondona, a wytrzymałość telefonu oceniam na 10+, zaliczył parenaście parometrowych lotów z lądowaniem na betonie, przygniecenie 100kg+ i tym podobnych przypadków. Miałem szkło i folie ale mnie to drażniło. Nie znam się na telefonach, jaka nokia teraz jest warta uwagi?
  • Odpowiedz
@hankel: Ja mam Huawei P30 Lite obecnie kupiony 4-5 lat temu też jakoś i zaczynam się rozglądać za zmiennikiem bo bateria zaczyna tracić pojemność, najbardziej optymalnym wyborem (przynajmniej moim zdaniem) obecnie jest Motorola. Możesz mieć 5G, dobry aparat i dobrą pamięć w dobrych pieniądzach + nie jest to Chiński smarfon za którym może zaraz nowa afera wybuchnąć.
  • Odpowiedz
@brednyk: a naprawili już to ubijanie aplikacji w tle czy nadal możesz mieć 8gb ramu a telefon zachowuje się jakby miał 2 i głupie wyjście do dialera powoduje reload strony internetowej?
  • Odpowiedz