Aktywne Wpisy
szarekredki +192
Toczę bekę. Uczniowie zaczynają rozumieć co w praktyce oznaczają dla nich te populistyczne pomysły jakby żywcem wyjęte z programu wyborczego Zosi lat 8 do samorządu
Brak prac domowych? Czyli oceny tylko z pracy na lekcji, klasówek i pytania przy tablicy. Nie ma piąteczek dla mamy, taty i internetu
Ocena z religii nie idzie do średniej? Czyli odpada możliwość podciągnięcia średniej luźnym przedmiotem z którego nawet głąb miał coś dobrego
xD
#bekazlewactwa #
Brak prac domowych? Czyli oceny tylko z pracy na lekcji, klasówek i pytania przy tablicy. Nie ma piąteczek dla mamy, taty i internetu
Ocena z religii nie idzie do średniej? Czyli odpada możliwość podciągnięcia średniej luźnym przedmiotem z którego nawet głąb miał coś dobrego
xD
#bekazlewactwa #
Lardor +140
BY AGE 40 YOU SHOULD BE SMART ENOUGH TO REALIZE THIS:
1. Someone makes 10x more than you do in a 9-5 job because they have more "leverage" with their work.
2. Distraction is the greatest killer of success. It stunts and destroys your brain.
3. You shouldn't take advice from people who are not where you want to be in life.
4. No one is coming to save your problems. Your life's 100% your responsibility.
5. You don't need 100 self-help books, all you need is action and self discipline.
6. Unless you went to college to learn a specific skill (ie. doctor, engineer, lawyer), you can make more money in the next 90 days just learning sales.
7. No one cares about you. So stop being shy, go out and create your chances.
8. If you find someone smarter than you, work with them, don't compete.
9. Smoking has 0 benefit in your life. This habit will only slow your thinking and lower your focus.
10. Comfort is the worst addiction and cheap ticket to depression.
11. Don't tell people more than they need to know, respect your privacy.
12. Avoid alcohol at all cost. Nothing worse than losing your senses and acting a fool.
13. Keep your standards high and don't settle for something because it's available.
14. The family you create is more important than the family you come from.
15. Train yourself to take nothing personally to save yourself from 99.99% of mental problems.
@Czeski_Pablo: Pokaż mi Pan te statystyki ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Pan_Kielonek: Bo to jest imo z tej nowej fali kołczingu pod młodych/zagubionych mężczyzn. Niby pod Ciebie i żebyś Ty ogarniał i osiągnął sukces i był męski, i taki pod spodem niebezpieczny ale opanowany xD ale między wierszami chodzi o to co zwykle: żebyś cały czas zapewniał zasoby społeczeństwu. Społeczeństwo ma profit z tego że włożysz zasoby w nowych ludzi. Włożenie zasobów w takie rzeczy
@Pan_Kielonek: śmiesznie wygląda ten punkt w kontekście obrazka z ojca chrzestnego xD.
@Pan_Kielonek: To też jest średnie, myślę, że rady od Oskarka z q7 od ojca są średnio użyteczne :P.
Bo to truizmy zmielone z coachingowym belkotem. Jak kazde zdanie z Uniwerku Chlopskiego Rozumi brzmi jak prawda.
@SmutnoMi: nie bede analizowac kazdego przypadku i wybiore 3:
Coachingowa brednia - z tego wychodza potem takie cuda jak "100 nawykow bogaczy",
@Pan_Kielonek: każdy bogaty mówi to samo. Czytaj 100 książek o biznesowych, wstawaj o 5, pracuje 16h dziennie, ucz się sprzedaży, w ogóle się ucz, uprawiaj sport. Autor tekstu z posta ile ma miliardów USD? Jak lubisz rozwój musisz obczaić ten kanał na YT, zebrana wiedza wyłącznie ludzi sukcesu.
@Pan_Kielonek: wiadomo, jak ktoś ma starych przemocowcow alkoholików to mógł się po prostu urodzić w innej rodzinie
Fakt, jak zostałeś wtedy dobrym sprzedawcą to mogłeś zarobić więcej o Kasii po kulturoznawstwie czy doktoracie z poezji średniowiecznej (bo nawet jak kierunek bardzo trudny to jak
I ten kard
jak ktos takie cos skumal dopiero przed 40 a nie w wieku 20 lat to juz dla niego za pozno
Smutne ale prawdziwe.
Trzeba było mi o tym powiedzieć jak miałem lat 20, i nie więcej niż 35.
@Pan_Kielonek: chyba, że jesteś bankierem, wtedy supermocarstwa zadłużają się na potęgę, by ratować ci dupsko miliardami dolców, po tym jak #!$%@?łeś gospodarkę.
Ja rzuciłem robotę jako inżynier dla "sales" i nie narzekam. Oczywiście "sales" po angielsku to nie sprzedawca w markecie za kasą.
Co za bzdura. Nie chcę być hydraulikiem, mechanikiem, stolarzem itd ale chętnie przyjmę poradę z ich dziedzin jeśli będzie mi potrzebna