Aktywne Wpisy

zbyszko-z-bogdanca +556

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
mickpl +87
Podatek katastralny zostanie zapowiedziany w tym roku i wprowadzony w ekspresowym tempie. Powody są dwa:
1. Rekomendował nam to Międzynarodowy Fundusz Walutowy.
2. Mamy ogromny deficyt i rząd będzie potrzebował pieniędzy. Sporo pieniędzy.
80%
1. Rekomendował nam to Międzynarodowy Fundusz Walutowy.
2. Mamy ogromny deficyt i rząd będzie potrzebował pieniędzy. Sporo pieniędzy.
80%
Jak zostać nauczycielem po innych studiach? Mam magistra i licencjat z zarządzania, pracuje w korpo, ale już mam dość, nie widzę sensu w wyścigu szczurów, nie zależy mi na kasie czy pracy zdalnej itd. Wolałbym robić coś, co bym lubił, nawet za najniższą krajową. W pracy czasem szkolę nowych pracowników i strasznie mi się to podoba, lubię i potrafię przekazywać wiedzę. W pracy też lepiej dogaduje się bardziej z młodzieżą niż starszymi pracownikami, ogólnie wydaje mi się, że byłbym świetnym nauczycielem i jest to coś co lubiłbym robić w życiu. No i kurde tu się trochę zastanawiam, bo z przedmiotów, których mógłbym nauczać to jedynie angielski (mam certyfikat CAE), ewentualnie jakaś informatyka czy inne proste przedmioty w podstawówce. Nie mam wykształcenia w żadnych z tych kierunków, i tu pytanie czy wystarczy zrobić np. rok podyplomówki i przygotowanie pedagogiczne czy raczej bez szans o prace nie będąc po filologii czy informatyce. Mam w planach iść od października, ale zastanawiam się czy 3-letnia filologia ma sens, skoro język znam bardzo dobrze czy taka podyplomówka by starczyła.
#pracbaza #praca #angielski #szkola
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Wystarczy, z czymś takim to nawet na dyrektora placówki edukacyjnej.
@mirko_anonim: co to znaczy innych? nawet po "bardziej typowo nauczycielskich" teraz nie latwo zrobic te uprawnienia trzeba znac mafie
Ja mam normalną Jdg
Po drugie mi to sprawia przyjemność i hajs też ok.