Wpis z mikrobloga

Mam blaty kuchenne na wysokości 90cm, czyli trochę wyżej niż standardowo. Cokół 10cm.
Stolarz pomontował wszystko i teraz okazuje się, że zmywarka nie otwiera się do końca xD Jak rozumiem front musiał być trochę wyższy i teraz te kilka centymetrów przeszkadza żeby się otwierała do pełnego poziomu.

W pierwszej chwili myślałem, że to nie duży problem, bo kosz bez problemu się wysuwa, no ale jeśli będzie zapełniony talerzami/garnkami/whatever to pewnie będę musiał go trzymać jedną ręką, a drugą wyjmować rzeczy żeby sam nie zjechał xD

Jakie są rozwiązania? Zmywarka oczywiście bez zawiasów ślizgowych, bo w momencie kupna nie miałem pojęcia że może być z tym problem.

#remontujzwykopem
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Smarek37: Muszę sprawdzic o ile tam za duży jest front, ale obawiam się że będzie się rzucało w oczy, bo to aneks i siedząc na kanapie (które ustawiona jest bokiem do aneksu) w salonie będzie to od razu widać xD

Czytałem też, że można próbować obniżyć zmywarkę (teraz jej górna krawędź jest na poziomie blatu) a front zamontować normalnie (nie wiem jak jest teraz...). Wtedy co prawda powstaje luka pomiędzy
  • Odpowiedz
  • 0
@WrocilemAleZInnymLoginem: sprawdzę i pogadam ze stolarzem, czy da się u mnie zrobić w ten sposób, bo właśnie takie pomysły widziałem na necie

@M_Zientarski: dzięki, jak nie da rady inaczej to pewnie pójdę w tym kierunku, co prawda to kolejne 400 zł, no ale patrząc na koszty całościowe można powiedzieć że to całe nic ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@some_ONE jest taka szyna z Ikei która odchyla front przy otwieraniu, ona kosztuje z 400 zeta ale jest tego dużo na olx i nowa kupisz za ~200 zl (BEHJÄLPLIG)
  • Odpowiedz
  • 1
@mkorsov: dzięki, to jest to co @M_Zientarski już proponował

ale wtedy też chyba trzeba trochę zmywarkę cofnąć wgłąb szafek żeby zrównać jej front z frontami szafek obok? będę jutro to popatrzę czy to w ogóle możliwe
  • Odpowiedz