Aktywne Wpisy

DrFaithless +6
Jaki ostatnio widzieliście film, który zrobił na was największe wrażenie? I nie mówię tutaj o jakichś absolutnych klasykach jak Ojciec Chrzestny, tylko chodzi mi o coś spoza głównego nurtu

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
mireczki,
mam rozkminę w kontekście #zwiazki i #finanse.
Czy są tutaj #rozowepaski, które zarabiają 2/3x a może i więcej od swojego #niebieskiepaski? Czy Wasz związek jest szczęśliwy? A może byłyście w takiej relacji, ale związek nie przetrwał? Pytam o to dlatego, że spotykam się od kilku miesięcy z dziewczyną, studentka medycyny — w zasadzie zaraz staż i
mireczki,
mam rozkminę w kontekście #zwiazki i #finanse.
Czy są tutaj #rozowepaski, które zarabiają 2/3x a może i więcej od swojego #niebieskiepaski? Czy Wasz związek jest szczęśliwy? A może byłyście w takiej relacji, ale związek nie przetrwał? Pytam o to dlatego, że spotykam się od kilku miesięcy z dziewczyną, studentka medycyny — w zasadzie zaraz staż i

Stolarz pomontował wszystko i teraz okazuje się, że zmywarka nie otwiera się do końca xD Jak rozumiem front musiał być trochę wyższy i teraz te kilka centymetrów przeszkadza żeby się otwierała do pełnego poziomu.
W pierwszej chwili myślałem, że to nie duży problem, bo kosz bez problemu się wysuwa, no ale jeśli będzie zapełniony talerzami/garnkami/whatever to pewnie będę musiał go trzymać jedną ręką, a drugą wyjmować rzeczy żeby sam nie zjechał xD
Jakie są rozwiązania? Zmywarka oczywiście bez zawiasów ślizgowych, bo w momencie kupna nie miałem pojęcia że może być z tym problem.
#remontujzwykopem
Czytałem też, że można próbować obniżyć zmywarkę (teraz jej górna krawędź jest na poziomie blatu) a front zamontować normalnie (nie wiem jak jest teraz...). Wtedy co prawda powstaje luka pomiędzy
@M_Zientarski: To pasuje do każdej zmywarki?
Ja też mam bardzo wysoko blat, ale u mnie stolarz obniżył zmywarkę. Znaczy między sufitem zmywarki i blatem mam dwie płyty meblowe wstawione, więc drzwi od dołu robią mniejszy promień i o nic nie uderzają bez tych slizgowyxh zawiasów.
@M_Zientarski: dzięki, jak nie da rady inaczej to pewnie pójdę w tym kierunku, co prawda to kolejne 400 zł, no ale patrząc na koszty całościowe można powiedzieć że to całe nic ( ͡º ͜ʖ͡º)
@M_Zientarski: W przypadku opuszczenia zmywarki?
ale wtedy też chyba trzeba trochę zmywarkę cofnąć wgłąb szafek żeby zrównać jej front z frontami szafek obok? będę jutro to popatrzę czy to w ogóle możliwe
@some_ONE: minimalnie trzeba cofnąć ale jeżeli masz standardową głębokość szafek, to nie będzie to problem