Wpis z mikrobloga

Cześć wszystkim
W tych niespokojnych czasach, obrączka antystresowa z ręcznie wykonanym, obrotowym grawerunkiem. 22g srebra 925 dla wytrzymałości. Poprzednia, o masie 9g, nie wytrzymała ciężkiej pracy wykonywanej przez potężne dłonie małżonka zamawiającej i się rozpadła. Ta wytrzyma. Całość wykonana ręcznie, od przetopienia srebra. Pozdrawiam wszystkich serdecznie
#bizuteria #emdepio #obraczka #jubilerstwo #handmade #rekodzielo
Emdepio - Cześć wszystkim
W tych niespokojnych czasach, obrączka antystresowa z ręczn...

źródło: 1cdrwkp

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Emdepio
Nie mam ani FB ani Insta tylko wykop, taki jestem "oryginalny" ;P

@ZielonaOdnowa
Ziomek, podłoże odpowiednie do stylu i graweru na pierścieniu.
Motyw wikingów/słowian się dobrze komponuje z surowym drewnem.
Na czym byś to chciał? Na aksamicie? I jestem szczerze ciekawy a nie jest to przytyk :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@ZielonaOdnowa Dobierając organiczne tło, powinno się zwrócić uwagę, żeby było jednoznaczne czym jest:) Faktycznie wyglądać może jak zajechana okleina:) Następnym razem postaram się bardziej jednoznacznie dobrać tło. Dzięki za cenną uwagę
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@T__J Dziękuję za zainteresowanie. To bardzo masywna obrączka w rozmiarze blisko końca skali - 32. Pochłonęła ponad 20g srebra, ręcznie kuta i grawerowana. Kosztowała 450zł
  • Odpowiedz
  • 1
@Emdepio dziękuję za odpowiedź :)
A to cena materiału tyle robi czy robocizna? Bo roboty precyzyjnej tam od groma przecież...
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@T__J Dużo roboty, sporo czasu. Konstrukcja miała być wytrzymała, więc duże przekroje pochłonęły dużo kruszcu, a ręczny grawerunek spowodował dużo spadów. Przy odlewanych półproduktach byłoby szybciej z mniejszą ilością odpadu, ale obrączka miała być kuta i grawerowana ręcznie
  • Odpowiedz