Wpis z mikrobloga

Jak zrobić "Create automation clip" dla tych zaznaczonych sekcji? Dla niektórych się da...dla innych się nie da. Pytanie, dlaczego jest takie ograniczenie i jak je zrobić ręcznie jeśli jest taka możliwość w ogóle. To bardzo niefajnie ze przy tych 2 pokrętłach nie ma tej opcji :( Ratujcie.

#muzyka #tworzenie #flstudio
imdejv1 - Jak zrobić "Create automation clip" dla tych zaznaczonych sekcji? Dla niekt...

źródło: jak1

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@kamil-98: Korzystam tylko z myszki w przypadku tej wtyczki. Z podłączonym kontrolerem wiem, że tak jakoś właśnie można, ale jak to zrobić mając pod ręką tylko myszkę? Klikam na ten "self-conv" później na metronom i na "create automation clip" w różnych kombinacjach, ale finalnie jedyne co wychodzi to "master volume" się tworzy. Ale myślę, że jesteśmy blisko tylko po prostu nie łapie mi tego pokrętła ...
  • Odpowiedz
  • 0
@kamil-98: To o czym piszesz udaje się dla tych pokręteł które naturalnie w sobie już mają prawy przycisk myszy i "create..." natomiast te zaznaczone na zielono tego nie mają, czemu :( ?!
  • Odpowiedz
@imdejv1 bo te pierwsze pokrętło to głośność efektu, a w drugim ustawiasz ratio. Mi również przy pierwszym pokrętle i kliknięciu prawym przyciskiem myszy na ikonie pokrętła w górnej sekcji robi się klip automatyzacji z głośnością, ale w drugim pokrętle już mam inną automatyzację
kamil-98 - @imdejv1 bo te pierwsze pokrętło to głośność efektu, a w drugim ustawiasz ...

źródło: temp_file1997803841457170986

Pobierz
  • Odpowiedz
@imdejv1 po pierwsze nie włączasz tego pokrętła w menu tylko na wyłączonym klikasz PPM i odpalasz automatyzację z rozwijanego menu, po drugie czy wtyczka jest włączona w mikserze? Na wyłączonej to faktycznie może nie działać, ale nie ma opcji, że na włączonej nie działa, bo wysyłałem Ci fotkę jak to u mnie wygląda czyli convolver włączony na miksie, przekręcasz sobie na sztukę pokrętło o które Ci chodzi, idziesz do góry do,
  • Odpowiedz
  • 0
@kamil-98: Jest tam takie pokrętło jak "Stretch" które zaznaczyłem na pierwszym zrzucie i dla niego nie da się tego zrobić w taki sposób jak opisujesz. W żaden sposób nie łapie tego pokrętła niestety. Łapie ten "wet" i inne ale tego i tego drugiego nie chce złapać. Wszystko włączone.
  • Odpowiedz
  • 0
@kamil-98: Ale tutaj nie łapie Ci tego "Stretch" tylko łapie włączenie i wyłączenie z mixera (solo/mute) i u mnie takie coś na przykład też działa tak samo jak u Ciebie na filmie.
  • Odpowiedz