Wpis z mikrobloga

Zastanawiam się, czy idę w dobrą stronę tankami z USA- mam M24, M10 i M4A2, ale strasznie mnie niszczą te gnoje z flakami na pace :< imo jaki jest wasza najlepsza nacja do tanków?
Ewentualnie- od czego zacząć jeśli chodzi o samoloty czy statki? Zagrałem dosłownie parę bitew japońskimi samolotami, ale póki co nie złapałem bakcyla na te dwupłatowce na początku (pewnie dlatego, że swego czasu grałem sporo w WOT i lubię kurde czołgi)
#warthunder
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mato: Amerykanie są spoko, ale prawdziwe OP masz u niemców. Mało co cię zniszczy, ty ścierasz w proch wszystko. Mają też dobre plotki żeby strącać dziadów z nieba. Problem z niemcami jest jednak taki, że ciężko wygrać mecz bo wszyscy kampią tymi maszynami i nikt punktów nie zajmuje.
  • Odpowiedz
@Mato: Co do statków się nie wypowiem. Co do samolotów. Zależy jaki styl gry lubisz. Na każdym tierze są jakieś OP samoloty w różnych nacjach.
Ja najwięcej wykręcałem BFem 109 w wersji G2/trop. Ale ostatnio rozkochałem się w Bearcacie. Japończyki są prawie nie do wymanewrowania ale za to padają od byle dmuchnięcia i tak dalej.
Zacznij sobie każdą nacją po troszkę, tak do drugiego tieru i zobaczysz kim gra Ci
  • Odpowiedz
@Mato: Jest to oczywiście moje prywatne zdanie ale:
Mało zysku dają
Nie wykorzystasz mocnych stron swojej maszyny
Duża pomoc ze strony gry w kwestii celowania - co ciekawe w moim przypadku miałem większą celność na "realistyku" bez podpowiedzi niż z podpowiedzą na zręcznościówce
Podświetlanie jednostek jak w WoTcie
Dużo mniej "taktyczna" rozgrywka
Mniejszy fun po prostu ;)
  • Odpowiedz
@Mato: W WT masz 3 tryby rozgrywki - Arcade | Realistic | Simulator
Arcade to czołgi zachowują się jak wyścigówki, nie liczy się umiejętność wiedzy o mapie, bo jak tylko będzie zza kamienia wystawał 1mm pancerza to podświetlisz się dla całego serwera, masz celownik który pokazuje opad pocisku. Taki strasznie ez mode.
Symulacje to symulacje dla zaawansowanych i trzeba lubić
Realistiki to coś pomiędzy. Gdzie maszyny zachowują się bardziej realistycznie, ale masz dosyć
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Pshybysz: Okej, to nawet nie sądziłem, że tak się da- jak gram tylko czołgami, to mam 3 miejsca wykupione na m10, m24 i m4a2. Samolotów nie mam w ogóle wykupionych, a jak wynajdę nowy czołg to załoga przechodzi z lekkiego na lekki np.
  • Odpowiedz
@Mato: dodam coś od siebie, według mnie najprzyjemniej gra się w bitwy realistyczne, dochodzi tam do ciekawych akcji, trzeba co prawda mieć dobre oczki, żeby wypatrywać przeciwników bez znaczników, ale warto. M10 stoisz sobie bardziej na tyle, masz potężne działo na tym poziomie, jak wyjedzie coś na Ciebie szybkiego to walisz z ckmu, m24 szybki zwinny z ciekawym działem, jeździsz kryjesz się i strzelasz często w boki czołgów i wypatrujesz
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@MatPL1122: może to był problem, że za mało gram w realistyczne - chociaż na zrecznosciowych czasami też się fajnie gra, ale raczej rzadko
  • Odpowiedz
@Mato: no na zręcznościówkach jest ten problem, że może ty widzisz wszystkich bo znaczniki i Ci łatwiej, ale za to Ciebie też widać, a jak grasz czymś z otwartą wieżą jak m10 albo lekkim jak m24 to giniesz jak Ciebie pierwszego zobaczą
  • Odpowiedz
@Mato: też ogólnie usa, niemcy i zsrr to trzy główne nacje którymi gra się najlepiej i jest masa fajnych maszyn, żeby ruszać pozostałe nacje to musisz już nabrać trochę wprawy. Dodatkowo amerykanie (to jakbyś grał na realistycznych) mają masę dobrych myśliwców czy samolotów szturmowych, którym można podwieszać sporo bomb i świetnie możesz sobie radzić z innymi samolotami i czołgami
  • Odpowiedz
@Mato: każda nacja na pewnych BRach jest średnia, gdzie amerykance w ogóle nie wyróżniają się na żadnym z konkretnych bracketach. Są typowo meta lineupy, gdzie jesteś w stanie samemu wygrać bitwę.

Jak nie chcesz się zrazić do czołgów zacznij od Niemców/ruskich, później kombinuj z resztą nacji.
  • Odpowiedz
jaki jest wasza najlepsza nacja do tanków?

@Mato: każda jeśli dobrze grasz i grasz z flanki.. najlepiej jak będziesz robił od razu czołgi i samoloty żeby mieć wsparcie powietrzne
  • Odpowiedz
  • 2
@PanHeniek45
Jak chcesz grać op nacją i nie masz honoru to Rosja
Gajin to Rosjanie

Bitwy zręcznościowe to zabawa i nie zawsze cię podświetla dla wszystkich graczy jak cię zauważą

Bitwy Realistyczne to jazda 10 minut do bitwy i chowanie się w krzakach przez 30 minut albo giniesz od snajpera
  • Odpowiedz