Wpis z mikrobloga

#stomatologia #praca #dentysta czy ktoś z branży jest mi w sensie powiedzieć bez przekłamania ile zarabia dentysta na kontrakcie zakładając np. 2 lata doświadczenia, 5 oraz 10? Jestem ciekawy stawek w największych miastach poza Warszawą - Kraków, Łódź, Poznań, Wrocław.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jatojaaniety: bardzo różnie, wszystko zależy od tego gdzie i jak pracuje, jakie zabiegi wykonuje. Jak po studiach nie robił nic, w żaden sposób się nie doszkalał i w dodatku robi na nfz, to może zarabiać 5 000 - 8 000 zł. A jak oferuje wysoką jakość usług i pracuje w nowoczesnej klinice, to od 10 000 w górę. Niezależnie od doświadczenia i miasta.
  • Odpowiedz
@SkrytyZolw: mnie to bardziej interesuje, jak taki szary człowiek bez wiedzy i lusterka na kiju ;) miałby wiedzieć że taki gość zrobił robotę dobrze, a nie np rozwierca małą dziurę by skasować kogoś ekstra, albo zrobi robotę tak, że po dwóch latach trzeba poprawiać. Zero gwarancji :)
  • Odpowiedz
@Oo-oO: a to niestety prawda. Ja robię w trakcie leczenia zdjęcia fotograficzne i potem pokazuje pacjentom co dokładnie robiłam. Choć i tak przecież nie są w stanie ocenić czy wszystko zrobiłam dobrze, ale przynajmniej nie zastanawiają się czy ich naciągam.

Każdą "dziurę" trzeba usunąć, najlepiej jak najwcześniej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@SkrytyZolw: jasne, trzeba usunąć, ale jeśli do jej usunięcia trzeba rozwiercić i ją pogłębić by się wypełnienie zmieściło, to trochę dziwne. Później jeśli ktoś nie zadba znów - można mieć ten sam problem, tyle że już z większą dziurą. Fajnie że tak robisz, ja korzystam z usług takiej która na bieżąco też komentuje co robi - niby mała rzecz, a jakoś uspokaja. Ot, chyba psychologia
  • Odpowiedz
@Oo-oO: dzisiejsza stomatologia jest minimalnie inwazyjna, czyli powinno się usuwać tylko tyle tkanek ile potrzeba. A jak się nie usunie próchnicy, to i tak za jakiś czas zostanie zniszczonych więcej tkanek zęba.

Wzajemnie :)
  • Odpowiedz