Wpis z mikrobloga

Kiedyś było:

- podczas przewijania gorących klikasz odpowiedź,

- piszesz,

- wysyłasz.

@mk321: kiedyś to można było dodać obrazek do posta dając link do obrazka, który ktoś wczesniej wrzucił na wykop, a teraz jak wkleja się taki link jest wiadomość "UPS coś poszło
  • Odpowiedz
pamiętam to jak dzis. Ale wg mnie nowy wykop ma swoje plusy i minusy, z plusów to mniej patusów tu siedzi :)))

@girlsjustwannahavefun: a z minusów to mniej ludzi ogólnie :)))
Przez co stężenie patologii, nawet jeśli liczbowo się zmniejszyło, to w procentowym udziale wzrosło.
  • Odpowiedz
@mickpl: Dramatyczny dzień. Ubyło użytkowników, udział się zwiększył, a wykop dalej działa nędznie xD

No i w ogóle nie używam apki na ios - nie wiem jak działa teraz, ale jakieś 2-3 miesiące temu jak patrzyłem, to od samego patrzenia bolało. Stary wykopie, tęsknię.
  • Odpowiedz
@mickpl: Lata testów, i szybki deploy bo straciliby dofinansowanie. To Negatywnie przełomowy moment w historii tego portalu według mnie nie odbudują już ilości użytkowników z tamtego czasu
  • Odpowiedz
@bylem_zielonko: ja zacząłem robić screeny obrazków z Wykopu, żeby wrzucić je na Wykop.

Jak ja tego nienawidziłem, że mem po okrążeniu internetu mocno tracił na jakości. Bo wszystkie serwisy kompresją itd. A tutaj co? Obrazek w rozdzielczości 2000x1500? Wpierd*lę screena 486x358, bo przecież inaczej się nie da xD

A mogliby dać wrzucać te same obrazki, wyszukiwać po hashu i trzymać na serwerze tylko jeden. Oszczędność miejsca. Co admini innych serwisów
  • Odpowiedz
@mickpl: Kurła stary wykop przeglądałem bez problemu na Soniaczach od W200i (rozdzielczość 128x160) przez W660i (176x220) po W995 (240x320) i pobierało przy tym kilkadziesiąt kb na stronę. Wykopu 2.0 nie da się używać na niczym słabszym niż W995- i to ciężko. Przy tym pobiera średnio 700kb.

Wiem, g---o nie przykład. Ale to też jakiś miernik wydajności heh. O reszcie nie będę pisał, szkoda mojej klawiatury ze złomu. Poza tym poprzednicy
  • Odpowiedz