Wpis z mikrobloga

Czy są tu jakieś kobiety, które wybrały specjalizację z #anestezjologia ? Mam teraz ten przedmiot na studiach, podoba mi się i przyjemnie mi się tego uczy, natomiast zastanawiam się czy bycie kobietą jakoś faktycznie utrudnia funkcjonowanie w tej specjalizacji, a może są (na pewno są, ale z racji braku praktyki tego jeszcze nie wiem) jakieś inne wady, które przemawiają na niekorzyść pójścia w ait? #medycyna
Tak, żarty ze świnki morskiej i kobiety-chirurga dalej żywe, więc stąd moje pytanie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@njdnsjdnjs: ach, to takie dziadersowe powiedzonko, że świnka morska jest jak kobieta-chirurg? Bo ani świnka, ani morska... Nie żeby mnie to specjalnie ruszało xD Ale nie chciałabym wejść w działkę medycyny, gdzie jakoś fest hejtują kobiety, mam dość mobbingu w jakichś tam swoich gównopracach przed studiami.
  • Odpowiedz
jakieś inne wady, które przemawiają na niekorzyść pójścia w ait?

@piamater: wyobraz sobie, ze za 35 lat nadal bedziesz w srodku nocy stac na bloku. Najgorszemu wrogowi bym nie zyczyl specjalizowania sie w anestezjo.
  • Odpowiedz
  • 0
@Strahl: za 35 lat będę dalej pracować, o ile dożyję, czy to na bloku, czy w poradni, bardziej bym wolała wybrać coś, co mnie na pewno interesuje, niż mieć wygodnie ale się frustrować... No nic, zobaczymy, ale dzięki za spojrzenie pod tym kątem również
  • Odpowiedz