Wpis z mikrobloga

Co to do ch..a jest to windows 11 Pro Edu. Jak nie jestem studentem ani pracownikiem naukowym to nie mogę kupić i używać legalnie laptopa z tym systemem czy o co chodzi?

#windows #komputery
aleksc - Co to do ch..a jest to windows 11 Pro Edu. Jak nie jestem studentem ani prac...

źródło: win

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aleksc: możesz nikt tego nie sprawdza, u mnie pół rodziny na tym lata. Tylko może być kiedyś problem że ms zrobi jakąś akcje czyszczenia starych kluczy edu :(
  • Odpowiedz
Jest to okrojona wersja zwykłego.

piszesz to i linkujesz artykuł w którym wersja EDU ma więcej funkcji niż pro?
@Elendirek:
---------
@aleksc
edu to windows którego dostajesz za darmo na uczelniach do domu jak mają umowę z microsoftem, zdaje się też uczelnie go używają. tam jest dużo funkcji akurat bo one są do nauki choćby
  • Odpowiedz
  • 0
@10129 No nie jest okrojony względem pro ale jest względem zwykłego edu. Pro Edu a nie Edu Pro ( ͡º ͜ʖ͡º)
Nie pytaj czemu Microsoft wysrał tyle wersji.
  • Odpowiedz
zgaduje, ze ilość wersji ma jakieś podstawy prawne jak się nie różnią niektóre praktycznie od siebie poza nazwą. typu aby mieć inną eule i ograniczać przenoszenie licencji/odsprzedaż wersji niektórych (tańszych)?
@L3gion:
  • Odpowiedz
@aleksc: Edu to takie specjalne wersje dla studentów. MS daje im darmowe legalne klucze do ich softu i mają dedykowaną edycję Edu z innymi warunkami licencyjnymi pod placówki edukacyjne. Wiem bo zanim się skreśliłem to miałem do tego dostęp.

@L3gion: I tak ilość edycji Win10/11 to nic w porównaniu z ilością edycji Visty/7. Starter, Home Basic, Home Premium, Professional, Enterprise, Ultimate. A teraz jest Home i Pro, a
  • Odpowiedz