Aktywne Wpisy
Villeman +64
Kitka wróciła z podwórza przedwczoraj wlokąc się praktycznie na tylnych łapach. Myślę sobię - przetrącony kręgosłup. W domu jednak widzę, że daje rade z biedą chodzić, jednak ogon jak martwy, ani rusz. Coś z nim nie tak? Może coś innego? Późna pora, brak otwartego gabinetu weterynarza, nic nie zrobię. Staram się pomóc jak tylko się da, widzę że cierpi, na noc ustawiam budzik co dwie godziny, aby sprawdzić, czy jest okej i
byferdo +203
#jedzzwykopem
Tiffany's Diner w Maplewood, MO
Pierwszy raz w życiu jestem w USA i również pierwszy raz w takim dinerze z prawdziwego zdarzenia. Zajebisty klimat, ludzie gawędzą, widac że większość się zna a nawet jeżeli nie to oni chyba po prostu tak mają że dla nich smalltalk to normalka.
$12,5 zapłaciłem za wszystko, dałem $20 banknot i powiedziałem make it 15 I chyba git, więc $2.50, nie wiem czy dużo czy mało ale chyba w sam raz generalnie 10-20% napiwku powinno się zostawiać, taki mają zwyczaj.
Ale tu na wstępie masz no limit kawe, sosy, przyprawy, dżem, i co tam jeszcze chcesz, a wyżłopalem 3 kubki gdzie w Polsce już bym zapłacił 3x8zl pewnie xD
@PomidorovaLova a kelnerki dalej na 2.13$ minimalnej? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@bezpardonowy_skunks: wykopkom przeszkadzała, "bo oni są szczerzy" :)
W czwartek w walmarcie zostawiłem 130 USD, u nas to jest kopiasty wózek zakupów, tu kupiłem podstawowe rzeczy na kilka dni typu chleb szynka ser makaron mięso warzywa owoce woda przyprawy masło itp. i w sumie to co mi się spodobało, czyli jakieś napoje żelki chipsy których u nas szukać na próżno. Ludzie w biurze powiedzieli że to w sumie normalna cena za zakupy
Chyba dawno "u nas" nie byłeś
Przecież 130 dolarów to jest ponad 500 złotych to są duże zakupy, ludzie ja tu jestem tylko na dwa tygodnie, od trzech dni xD
Czekałem na moment kiedy się wykopki spruja, dzięki ziomus ten portal jest jednak mocno #!$%@? xD