Aktywne Wpisy
Lowca90 +299
Drewno a zwłaszcza dębina jest niezwykle wdzięcznym materiałem w obróbce i pięknie wygląda w wielu kolorach. Inwestorzy chcieli unowocześnić i rozjaśnić klatkę schodową w swoim domu. Jako, ze schody byĺy poprawnie zamontowane i oprócz sĺabego wyglądu brazowej lakierobejcy nic im nie było, uznałem że nie ma sensu kłaść nowych a istniejące wystarczy odnowić. Za różnice w cenie lepiej jechać na dobre wakacje.
Po rozmowach zaproponowałem przemalowanie słupków, tralek i podstopni na biało
Po rozmowach zaproponowałem przemalowanie słupków, tralek i podstopni na biało
źródło: temp_file6995216154987791269
Pobierz
trevoz +13
Siedzę w domu, bo chory jestem i naszło mnie, żeby ponownie wypróbować Lalique Encre Noire, bo kiedyś mireczki polecały na jesień i mam odlewkę.
Ja pierniczę jak to capi xD Pachnie starą babcią, nad którą już powoli wieko się zamyka.
Chyba trollujecie jeśli uważacie, że Encre Noire dobrze pachnie. W sumie ten sam case co z tym słynnym YSL Kourosem, który capi żulem.
#perfumy
Ja pierniczę jak to capi xD Pachnie starą babcią, nad którą już powoli wieko się zamyka.
Chyba trollujecie jeśli uważacie, że Encre Noire dobrze pachnie. W sumie ten sam case co z tym słynnym YSL Kourosem, który capi żulem.
#perfumy
źródło: o.1834
Pobierz

12. stycznia 3019 roku Trzeciej Ery
Śnieżyca pokonała wyprawę. Po trudnej nocy na wąskiej półce skalnej, którą spędzili skupieni wokół ogniska, rankiem, gdy pogoda uległa poprawie, postanowili zawrócić i zejść na dół. Obawiali się, że cała droga powrotna zasypana jest śniegiem, okazało się jednak, że jedynie niewielki fragment ścieżki leży pod grubą warstwą śniegu, dalej zaś jest znacznie mniej białego puchu. Mimo tego faktu zejście nie było łatwym zadaniem. Niemniej to utwierdziło wędrowców w pewności, iż śnieżyca nie była wyłącznie dziełem natury.
Wieczorem zatrzymali się na nocleg i poczęli radzić, co dalej. Brama Rohanu, jak rozmawiali wcześniej, nie była już brana pod uwagę. Nad górami przejść się nie dało, zostawała zatem droga pod górami lub nawet odwrót do Rivendell, to ostatnie wiązałoby się jednak z porażką wyprawy. Gandalf przekonywał, że powrót równy będzie klęsce i Nieprzyjaciel szybko okrąży Dolinę Imladris, więc pozostaje jednie droga pod górami. Legolas, Aragorn oraz Boromir byli stanowczo przeciwni przejściu przez Morię. Gandalf jednak obstawał przy swoim.
Długo radzili, nie mogąc dojść do porozumienia. Wreszcie Frodo zaproponował, by przespali się i odłożyli głosowanie na rano. Uznał, że łatwiej będzie przystać na propozycję Gandalfa w blasku dnia, niż w mroźnych i strasznych ciemnościach. W nocy natomiast do ich uszu dobiegło wycie wilków. Wiedzieli już, że są obserwowani. Spodziewali się też rychłej napaści orków. Czekała ich niespokojna noc.
tłumaczenie cytatu: Maria Skibniewska
Na ilustracji: "The Anger of the Mountain", Ted Nasmith
#lotr #wladcapierscieni #ciekawostki
źródło: TN-The_Anger_of_The_Mountain
PobierzChcesz zostać dopisany do listy? Plusuj ten komentarz.
Dwa razy plusować nie trzeba.
źródło: wladca pierscieni LOTR smeagol gollum kot
Pobierzhttps://wykop.pl/wpis/70007407/wpis
Chociaż jak się to plusowanie wtedy tak zaczęło, to byłem w lekkim szoku :D
Ale nic to, bez plusów i komentarzy też sobie poradzimy (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Poradzimy sobie, ale i tak my tu pamiętamy Panie @m__b
Tag ma już 313 obserwujących! Dzięki, że jesteście! (。◕‿‿◕。)
15. stycznia 3019 roku Trzeciej Ery
Nocą Gandalf opowiadała członkom Drużyny o Morii, jej historii i wspaniałościach, a także głównym źródle bogactwa, jakim był mithril. Mówił również o założycielu kopalni, legendarnym
@Majku_ no raczej, aktor grający golluma mówił, że wzorował się właśnie na swoim kocie, któremu kłaczek utknął.
Ahhh, no i gratki!
@Wloczykij2: no tak! Też to oglądałem. Coś mi w głowie świtało, ale nie byłem pewien, nie ufam sam sobie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Swoją drogą to była świetna gra :)