Wpis z mikrobloga

A mnie po prostu cieszy, że wracamy do idei państwa demokratycznego i praworządnego. Byłem bardzo zmęczony rządami PiSu i tym, że największe ochydztwa uchodzą im na sucho. W pewnym momencie przed wejściem na wykop już spodziewałem się, że po raz kolejny zobaczę bulwersujące znalezisko dot. ignorowania przez PiS wszelkich zasad i starałem się o tym nie myśleć, żeby się nie denerwować. Teraz próbują grać tą samą taktyką, ale zaczynają rozumieć, że już nie mają władzy. Czasy, kiedy Janusz spod monopolowego ma więcej do powiedzenia niż sędzia już się skończyły - i bardzo dobrze, bo gdyby nie to, naprawdę bałbym się mieszkać w Polsce. #polityka #bekazpisu #neuropa #sejm
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

demokratycznego i praworządnego.

@SuspendedInGaffa: To poczekaj na równość jaką ci ministra równości zgotuje.

Zaraz obowiązkowe wojsko, zaraz więzienie za niepochlebne opinie o gejach i kobietach, zaraz z jednej strony dostaniesz nożem od beżoweg, z drugie policja pałka poprawi, że się zasłaniałes od noża - a więc jesteś faszystą, bo nie przyjmujesz ubogacenia.
  • Odpowiedz
@xsmuu: Czemu? Bo jeśli PiS powołał swoje sądy i nazwał je sądami wbrew TSUE i sędziom, to teraz mamy dowolność wyboru, którego sądu się słuchamy? Rządy PiSu opierały się właśnie na takiej dziecinnej, głupiej logice, samo zatrzymanie tego jest dla mnie sporą poprawą.
  • Odpowiedz
@SuspendedInGaffa: Bo zapomniała kura jak jajkiem była.

Obecny rząd robi to co każdy inny, po objęciu władzy - sądzi były. Te "dzisiejsze" sądy są wiec rutyną dziejącą się po wyborach nic nowego, nic odkrywczego, ale jak na pamięć wyborczy, jest taka, że myśli że coś nowego się dzieję.

Loga się zmieniają, poglądy i narracje się zmieniają ale ludzie będący w danych szeregach pozostają takimi samymi. A jakim?
  • Odpowiedz