Aktywne Wpisy

CrokusYounghand +97
Serio zawsze mnie zastanawiają ludzie kupujący całe zgrzewki wody butelkowanej, szczególnie w Warszawie, gdzie kranówka jest bardzo dobra. No i przy dostępności tanich i dobrych filtrów. Taki jeden filtr dafi na to oszczędność pewnie kilkuset złotych na wodę. A saturatory wcale nie są jakoś specjalnie droższe. Polak po prostu lubi przepłacać i cierpieć.
#takaprawda #przemysleniazdupy
#takaprawda #przemysleniazdupy
źródło: temp_file3796236024490569566
Pobierz
Ulic_Qel_Droma +335
#drogi #samochody #ruchdrogowy drodzy kierowcy, przypominam z rana, że kierunkowskazy włączamy przed wykonaniem manewru a nie w trakcie lub po.

@LifeReboot: ale tak było. kolego, ja kupiłem mieszkanie w centrum dużego miasta za 20k. zarabiałem 2-3k miesięcznie w 1995. to był raj.
Ahh, piękne czasy.
Pamiętam jak w mojej małej mieścinie przyjechała gangsterska z bejsbolami na dyskotekę i waliła w co i kogo popadnie a Policji się unikało bo można było dostać drugi raz.
Mimo to było jakoś tak bardziej "swojsko". Łatwiej się zawierało
@SpalaczBenzyny: o jeszcze mi przypomniałeś „co masz w kieszeniach?”. Jak powiedziałeś i coś miałeś to było negocjowanie „to biorę xyz”. A jak nie powiedziałeś nic ciekawego to „pokaż, jak kłamiesz to moje” XD
Dobrze było nosić lepsze fajki i zapsy, nawet jak nie paliłeś - żeby poczestować w razie co - tańsze niż sztuczne uzębienie - i zgrywać chojraka, nawet jak srałeś po gaciach, a czasem teleskopa rozłożyć -
Jak dziś chodzę po osiedlach to ciężko w to uwierzyć, kiedyś całe bandy i nie mówię tutaj o dwóch czy nawet pięciu osobach, całe bandy siedzimy na osiedlach grupy 20/30 a nawet więcej osób o kombinowali.
"Dziś był dla mnie nie fartowny dzień, przyszły baby ze supersamu do szkoły i powiedziały że my tam kradniemy i ze nas do poprawczaka wysla, bo wiedza ze to my (XD) Gośki nie widziałem dziś przez cały dzień,
źródło: pddf
PobierzJak się jeździło pkp to były te stare siedzenia z czerwoną skóra i często ćpuny od spodu wbijały zużyte igły więc trzeba było sprawdzać zanim się usiadło ( ͡º ͜ʖ͡º)
Do knajpy jak się na piwko szlo to był strach, że ktoś podejdzie i sprzeda w gębie strzała.
Ogólnie było ciężko, ale faktycznie to była norma i nie robiliśmy z tego dramatu. Dzisiaj jest mega spokojnie, aczkolwiek spokojnieoglbym wrócić do tamtego okresu bez obaw.