Wpis z mikrobloga

Obecny stan rynku nieruchomości doprowadza mnie do sraczki.

-nie było co kupić w tym bk2, bo się szczury rzuciły na każdą melinę do 700k
-ceny #!$%@?ło o kolejne 200k przez co moje oszczędności poszły się #!$%@?ć
-różowa chce bombelka xD

-teraz będzie chyba łatwiej, ale jakby drożej?
chyba se zaraz w łeb strzelę

#nieruchomosci
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

-nie było co kupić w tym bk2, bo się szczury rzuciły na każdą melinę do 700k

-ceny #!$%@?ło o kolejne 200k przez co moje oszczędności poszły się #!$%@?ć

-różowa chce bombelka xD

@wykraczajacypozapole: Najlepiej połączyć dylematy. Zrób trzy bombelki, przez co będziesz miał darowy kredyt 0% do 600k. I problem rozwiązany.
  • Odpowiedz
@Zapaczony: Rosja zajmie Ukrainę, ustawi 1,5 miliona żołnierzy na granicy od Litwy do Ukrainy, Putin powtórzy swoje ultimatum o odejściu wojsk NATO za Odrę i zobaczysz jak zaczną ceny spadać.
  • Odpowiedz
@wykraczajacypozapole: rozumiem Cię Miras. Też szukałem czegokolwiek na kredyt 2% i był sam śmietnik (miasto wojewódzkie) jak znalazłem coś w miarę ok to developer mi się wycofał. Zostałem z niczym, żeby kupić chociaż najbardziej plugawa szeregowke, bez drogi dwie miejscowości dalej muszę mieć około 800kk bez 2% rata jest za wysoka żeby to dźwignąć. Ja bym rozumiał jakbym ja jakieś grosze zarabiał ale mam solidną wypłatę, obydwoje z małżonką tyramy
  • Odpowiedz
@wykraczajacypozapole: ja w pod koniec 2021 kupiłem z żoną małe mieszkanie za kasę którą mieliśmy (+małe kredo gotówkowe). Stwierdziłem, że nie ładujemy się w hipoteczny i kupimy coś przejściowego na 2-3 lata póki się sytuacja nie uspokoi.
I tak jestem zadowolony że kupiłem cokolowiek, ale sytuacja się nie poprawia, więc będę teraz z dzieckiem na 45 metrach żył xD
  • Odpowiedz
@Zapaczony: Wystarczy że się ustawi i będzie takie ryzyko, żeby zbić ceny, bo ogromna część to właśnie zwykła spekulacja, a nie realna potrzeba mieszkania.
Rosja może zaatakować NATO jak najbardziej, mimo że żeby ceny spadły to nie musiałaby tego robić i nie NATO tylko wschodnią flankę NATO, bo 80% NATO to Amerykanie.
  • Odpowiedz
@Zapaczony: Doskonale pamiętam, te wpisy przed inwazją na Ukrainę, 3 miesiące spamowania wykopu, że w wojnę w Europie może wierzyć tylko oszołom, że Putin tego nie zrobi, bo by go sankcje zabiły, bo by stracił kontrakty gazowe, bo Ukraińcy są zbyt antyrosyjscy, bo armia ruska jest za słaba na okupacje 40 milionowego kraju, bo Amerykanie by ich rozwalili, bo po co mu Ukraina i inne tego typu p--------y.
Także nie
  • Odpowiedz