Wpis z mikrobloga

Nie było mnie kilka dni z powodu urlopu świąteczno/sylwestrowego. Wie ktoś może czy Ukraina zgodnie z zapowiedziami odbiła do końca roku Bachmut? Mógłby mi też ktoś streścić najlepsze ukraińsko/wykopkowe copium z ostatniego tygodnia ? Taki skrót tagu Ukraina od 24.12 do wczoraj.
#ukraina #wojna #rosja
  • 15
  • Odpowiedz
@Szinako: te mikroataki "czy zdobyła bachmut" XD nie zdobyła, bo jest najbiedniejszym państwem w Europie, natomiast druga armia świata z kolei nie zdobyła Awdijiwki XDDDDD ruskie pajace
  • Odpowiedz
  • 3
te mikroataki "czy zdobyła bachmut" XD nie zdobyła, bo jest najbiedniejszym państwem w Europie

@manjan: Była też najbiedniejszym państwem gdy publicznie obiecywano, że do końca roku odbije Bachmut czy że wejdzie na Krym do końca wiosny.
  • Odpowiedz
@Szinako: i dalej jest najbiedniejszym państwem XD za to ruscy ich gonią, wielkaja armija drugi raz nie potrafi ogarnąć ukraińskiego sosnowca XD

najpierw wywalili 50k trupów, zabili 50k rosjan żeby zdobyć bachmut, teraz idą na rekord z awdijiwką XDDDDD 2 ARMIA ŚWIATA
  • Odpowiedz
@Szinako: o co Ci chodzi z tym obrazkiem? XD przejedź się koleś pod Warszawę i zobacz, ile ruskich kobiet daje dupy XD jak oni chcą armię budować jak ich kobiety są jechane przez polaków, a sami zarabiają grosze

nawet jak zacząłem cisnąć ruskim na kanale NEXTA to się do mnie odezwało parę bab i jedna to już chciała przylatywać do polski pracować jako dziwka, jak jej powiedziałem, że za gałę
  • Odpowiedz
@Szinako: wyśmiewam Ciebie i Twoją propagandę i te mikroataki w stylu "CZY UKRAINA ZDOBYŁA JUŻ (...)".

Nie, nie zdobyła. I to jest całkowicie normalne. Bo wiesz o co chodzi? Jeśli chodzi o wojnę z Ukrainą, to wy w swojej propagandzie stawiacie Rosję na równi, żeby to, co ruskie sołdaty odwalają na froncie nie wyglądało tak źle.

A prawda jest taka, że Rosja to jest największy kraj na całej ziemi, ma
  • Odpowiedz
  • 3
wyśmiewam Ciebie i Twoją propagandę i te mikroataki w stylu "CZY UKRAINA ZDOBYŁA JUŻ (...)".

@manjan: Wyśmiewasz to jedynie siebie bo się rozpisujesz i skaczesz po tematach jak jakiś oszołom. Gadasz coś o rosyjskich prostytutkach jakby mało Ukrainek robiło u nas w tej branży albo mało polek na zachodzie xD.
I to nie jest propaganda tylko normalne pytanie, ponieważ ważni ludzie z Ukrainy zapowiadali zdobycie Bachmutu do końca roku. Tak
  • Odpowiedz
Rosyjskich było zawsze najwięcej. Prostytutki przyjeżdżają z biednych państw, Rosja jest biedna nawet jak na standardy azjatyckie.

A co do wyśmiewania propagandy - wyśmiewanie ukraińskiej to no cóż. Oni się bronią, muszą poprawiać morale.

Natomiast Rosja napadła, będąc przeświadczona o swojej sile, której jak się okazało nie ma aż tyle - i dlatego to jest śmieszne xd Bo już wojsk nie mają dlatego muszą się posiłkować propagandą xd

I
  • Odpowiedz
@manjan: Jedyne, co Rosja ma to surowce i masę ludzką, aczkolwiek kurczącą się, a surowce można kupować od innych. Jeśli Europa pozostanie konsekwentna w embargu, to nie za wielu będą mieli tych partnerów handlowych, żeby zarabiać na wojowanie, a do tego część z nich płaci pociętym papierem gazetowym - choćby Indie, które koncertowo ich rozegrały z opłatami za surowce w rupiach.
  • Odpowiedz
@zgubilem-konto: właśnie o tym piszę. po rozpadzie ZSRR obudzili się z ręką w nocniku - myśleli, że są "spadkobiercą ZSRR", że to dzięki nim cokolwiek znaczyli na świecie. a okazuje się, że nie znaczą nic. za całą technologię ZSRR odpowiadała Ukraina, i to ich boli - bo teraz się kapnęli, że bez Ukraińców nie są w stanie zbudować NIC nowego.
  • Odpowiedz