Wpis z mikrobloga

#japonia #wysylka #shipping #transport #import

Poszukuje jakiegos posrednika, ktory przesle paczke zakupiona w Japonii do Polski. Cos jak taniestany.com, czyli zamawiam paczke w jp, ktora jest wysylana do posrednika, a on droga morska/lotnicza przesyla do Polski.

Opcje z FedEx, DHL, itd bezposrednio ze sklepu mam obczajona. Szukam konkretnie posrednika.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@tamagotchi: taaa, dzieki za linka. To nie tak, ze nic nie znalazlem. Moze powinienem doprecyzowac ze szukam kogos kto ma jakies doswiadczenie z posrednikiem. Rozumiem ze nie jestes w stanie nic powiedziec pod tym katem?
  • Odpowiedz
  • 0
@tamagotchi: no troche jest spraw. Np. czy i jak przebiega procedura laczenia paczek w jedna, jak wyglada morski transport, jak czesto paczki morskie wpadaja do oclenia i owatowania, jak z zadeklarowaniem kosztow zawartosci. Takze, pytan mam mase ;)
Zamowic sobie paczke z Japoni potrafie (bo chyba tego tez jasno nie napisalem), ale jeszcze nie mam takiego doswiadczenia jak ze sciaganiem rzeczy z USA.
  • Odpowiedz
  • 0
@fraciu troche juz ciekawych rzeczy znalazlem. Czekam jeszcze na odpowiedzi od roznych firm do ktorych napisalem (w zwiazku z tym ze przelom roku, to nie dostalem jeszcze odpowiedzi). Jak to wszystko poukladam to odpisze.

Ale zaznaczam ze szukam informacji pod katem duzych paczek (ok 20kg), wiec wiedza raczej nie bedzie do zastosowania do dowolnej rzeczy,
  • Odpowiedz