Wpis z mikrobloga

Siema Mireczki, mam taki problem. Kupiłem ostatnio okulary w sklepie Kodano. Przyszły, beznadzieja, po bokach straszne rozmazywanie się obrazu, w centrum tylko widać ostro, szkiełko wystaje trochę z oprawek XD a po zdjęciu tych okularów mam podwójne widzenie. No generalnie felernie zrobione te szkła są. Czy mogę się doprosić o jakąś reklamację od nich? Jak to wygląda? Składał ktoś reklamację na szkła korekcyjne? Albo ogólnie w tym sklepie?
#kodano #kodanooptyk #szkla #okulary #problem #prawo #reklamacja #reklamacje #kiciochpyta #visionexpress
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@alberto_1667: siemka i jak sprawa się zakończyła? Ja też mam okulary i od nich i ogólnie jest spoko, tylko po krawędziach pod bardzo ostrym kątem obraz się jakby "rozciąga".
  • Odpowiedz
  • 0
@Ka4az bez astygmatyzmu, zwykłe minusy, oko się przyzwyczaiło ale trochę niewygodnie cały czas kręcić glowa bo po bokach ci się obraz rozmazuje XD więc generalnie idzie się przyzwyczaić ale odradzam robienie u nich sobie szkiełek
  • Odpowiedz
@alberto_1667 znaczy ja mam, efekt mam podobny tzn przy kręceniu głową na boki nie rozmazuje się obraz, ale jakby rozciąga XD może kwestia oprawek? Jaki kształt wybrałeś?
  • Odpowiedz
@alberto_1667 nie wystają, ja wszędzie widzę ostro tylko to rozciąganie.

Zastanawiam się czy to kwestia jakości szkieł czy co. Kodano mocno tańsze względem konkurencji
  • Odpowiedz
  • 0
@Ka4az Wiesz ci wydaje mi się że po prostu wyrabiają te szkła właśnie tanio bo nijak :/ Na następny raz po prostu się już tam nic nie kupi a teraz jakoś się oko przyzwyczai
  • Odpowiedz
@alberto_1667: przecież to firma pseudo optyczna a oni nie żyją na pewno z tego tylko to taka przykrywka opinie o nich są tragedia tylko szef informatyk kasuję opinie pewnie za kasę a tam gdzie nie może to opinie są 1,nieco znam tą "firmę" ale nie że pracowałem
  • Odpowiedz
@alberto_1667: mam podobny problem, kupiłem od nich okulary w kwietniu, raz były na reklamacji bo z-----i szkła, a jak odebrałem ja ostatnio to straszny badziew, obraz po bokach się rozmazuje. Jest w ogóle opcja zwrotu okularów kupionych w salonie?
  • Odpowiedz