Aktywne Wpisy
ataeB +10
Wyświetliła mi się ostatnio na insta reklama, że szukają modelek do kampanii jakiejś bieliźnianej. Napisałam, że jestem zainteresowana. Kazali mi wysłać swoje portfolio. Co to znaczy? Nie miałam nigdy sesji zdjęciowej.
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
lajsta77 +178
Ale właśnie jeblo kategoria 4 w Florydę, 220 km/h, w porywach 260 km/h, woda o ponad metry wysokości ma się podnieść. Stolica dostanie a Wybrzeże niestety zmiecie, pierwsze relacje będą za 7 godzin jak się będzie robić jaśniej #usa #floryda #huragan #lajstawusa
Jej autorem jest @micke ,który już za samo pakowanie powinien otrzymać medal. Wewnątrz pięknego pudełka (zdjęcie w komentarzu) znalazłem... worek Świętego Mikołaja. Nie wiem, czy Mirek go "podwędził" czy dostał po dobroci od postaci w czerwonym kubraczku, ale nie jest to ważne. W jego wnętrzu znalazłem #pokapake :
- książki - mój Darczyńca chyba telepatycznie odczytał moją myśl dotyczącą zakupu "Dawno temu w Warszawie". Miałem to zrobić po skończeniu "Ślepnąć od świateł", ale już nie muszę. Z drugim otrzymanym tytułem też się chętnie zapoznam.
- kasety VHS - co to ma być? Jak moderacja mogła na to pozwolić? Mirek włożył mi do paczki jakieś starocia ze strychu? Co ja jestem jakimś fanatykiem starej elektroniki, aby się z tego cieszyć? No tak się właśnie składa, że jestem (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) Od niedawna zacząłem się interesować magnetowidami i czarnymi kasetami, więc Mikołaj połączył to z moją sympatią do starych polskich komedii i podarował mi 3 kultowe polskie produkcje nagrane na taśmy magnetyczne. Planowałem sobie stworzyć małą bibliotekę filmów na VHS, dlatego dziękuję za jej zapoczątkowanie.
- auto - drewniany Maluch czyli Fiat 126p. Tutaj @micke połączył moją sympatię do tego samochodu oraz puzzli. Jeszcze nigdy nie miałem do czynienia ze składaniem takich modeli, więc podchodzę do tego z dużą ekscytacją. Nie musisz się martwić, że bez kluczyków - te zostały mi jeszcze z egzemplarza, który już dawno skończył na złomie (╥﹏╥) Dodatkowo w paczce znalazłem 250 zł na paliwo! Przecież to kwota przekraczająca próg edycji Gold #pdk Zaraz po złożeniu jadę zatankować na CPN i ruszam pod remizę z radiem kasetowym podgłoszonym na full (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
- skrzat - uroczy jegomość, już wszedł w skład arsenału świątecznych ozdób dekorujących mieszkanie
- słodycze - tradycyjne Michałki w wielu wariantach (najwięcej kokosowych, ale skąd Mikołaj wiedział, że to moje ulubione?) i torcik wyglądający tak ładnie, że aż szkoda go jeść. No i cztery słodkie laski... yyyy tzn. lizaki, żadnych kobiet Mirek w paczce nie uwięził ( ͡º ͜ʖ͡º)
Bardzo dziękuję @micke za przygotowaną paczkę i doceniam finalnie niezrealizowane starania, które opisałeś w liście. To już moja szósta paczka otrzymana od nieznajomego Mirka/Mirabelki i za każdym razem jestem w szoku, jak obce osoby są w stanie stworzyć aż tak spersonalizowany prezent.
To zabawne, bo w tym roku po raz pierwszy miałem sytuację, że mój Mikołaj był jednocześnie osobą, której ja również przygotowywałem paczkę. I żeby było jeszcze śmieszniej, elementy naszych prezentów się pokrywają, bo ja też wysłałem mu książki i kasetę VHS. Jak to się mówi, wielkie umysły myślą podobnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)