Wpis z mikrobloga

#internet #facebook #instagram

Obecnie przeglądanie internetu a głownie sociali to jak chodzenie po polu minowym.

Przykład: przegladam sobie FB i widzę jakis randomowy post ze sceną z serialu z The Office. Kliknałem filmik żeby się pośmiać i teraz od tygodnia 80% contentu na wallu to są jakieś wstawki z portali typu Office Memes itp...

I tak jest zawsze widzę jakąs reklame butów ktore akurat przykuly moją uwagę. I wiem że jak kliknę to przez kolejne X dni będę zawalony reklamami Addidasa.
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dbcoop: Mnie też c--j strzela jak widzę: sponsorowane, proponowane i jeszcze kuźwa inne.
99% z tych rzeczy mnie nie interesuje ale ch.. dostaje proponowane posty o wędkarstwie, motorach, rolnictwie.
No morwa mać nie mogą podpasować contentu pode mnie.
  • Odpowiedz
jak blokujesz ciasteczka i inne dane wysyłane anonimowo na serwer to nic dziwnego że nie masz spersonalizowanych reklam

@Megawonsz_dziewienc: Nie chcę mieć żadnych reklam.
Ale pewnie prędzej usunę konto z tego yebanego FB niż oni usuną reklamy.
Tak mi się wydaje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@who_cares2: To już nawet nie chodzi o reklamy i sponsorowane. Ale to jest tak idiotycznie zrobione że wystarczy jedno kliknięcie i genialne algorytmy uznają że ten temat to jest jedyne co ma cię interesować przez kolejne tygodnie.
  • Odpowiedz