Wpis z mikrobloga

Ciekawsze niż newsy transferowe Artem są informacje z Prawdy Siatki.
Listopadowe "głosowanie" klubów za zmniejszeniem ligi z 16->14 było tylko próburubu - tzn nie wiążące. Sam wynik był 8 do 7 za zmniejszaniem i 1 głos się wstrzymał.
Ten głos to brak na spotkaniu Olga Barana prezesa Barkom Lwów.
Z wywiadu z Przeglądzie Sportowym wynika że p. Baran nie zgodzi się zmniejszaniem ligi jak z jedna opcji będzie tez usuniecie jego zespołu (spadają 2 najsłabsze zespoły PL i Lwów -> awansuje wygrany 1 ligi).
Brakom mówi NIE i mamy głosowanie 8 vs 8?
Sukces zmniejszenia ligi obwieszczony za szybko?
Najbliższy walny zjazd jest chyba w lutym i wtedy zobaczymy jak będzie wyglądała Plusliga w najbliższych latach.

#siatkowka
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Najbliższy walny zjazd jest chyba w lutym i wtedy zobaczymy jak będzie wyglądała Plusliga w najbliższych latach.

@Ice_Glaze: Bednaruk podaje, że 10 stycznia
Zastanawia mnie dlaczego prezesa Lwowa nie było na zgromadzeniu w listopadzie i dlaczego miałoby to kogokolwiek obchodzić.
  • Odpowiedz
@Ice_Glaze: prezesi siedmiu klubów, którzy dali głos na nie byliby wyjątkowo głupi gdyby zagłosowali tak samo chyba, że mają w dupie opinię publiczną i wizerunek.
A już w ogóle to, że nad kształtem ligi decydują prezesi klubów jest skrajną patologią.
  • Odpowiedz
  • 1
Bednaruk podaje, że 10 stycznia

@Arw165: możliwe, w listopadzie mówiło się styczeń/luty

Zastanawia mnie dlaczego prezesa Lwowa nie było na zgromadzeniu w listopadzie i dlaczego miałoby to kogokolwiek
  • Odpowiedz
Dlaczego go nie yło to tego nie wiem, a co nas to iteresuje? Bo jest udziałowcem +L i bierze aktywny udział w głosowaniach?

@Ice_Glaze: Wstrzymanie się od głosu w głosowaniu jest aktywnym udziałem. Skoro brak prezesa jest przeszkodą w jego przeprowadzeniu, to nie powinno się w ogóle odbyć.
  • Odpowiedz
spadają 2 najsłabsze zespoły PL i Lwów -> awansuje wygrany 1 ligi

@Ice_Glaze: Mówili czemu Lwów i 2 najsłabsze PL miałyby spadać? Wiadomo, że ukraińska drużyna itd, ale jakiś faktyczny argument, żeby ich spuszczać, mimo że w 3 najgorszych nie są?
  • Odpowiedz