Wpis z mikrobloga

• 0
@RaoulDuke: ooo a to ciekawe, myślałam, że zazwyczaj jak facet jest uparty na daną długość włosów to już nie patrzy czy te włosy pasują do sylwetki, twarzy, reszty
  • Odpowiedz
@kasx89 Tylko długie. Krótkie rzadko której pasują. A przeważnie ich ścięcie to oznaka "nowej mnie" po rozstaniu albo pierwszy stopień do zaprzestania dbania o siebie i przeobrażenia w Grażynę, bo "przez dziecko nie ma czasu i krótkie się łatwiej myje".
Po to kobiety mają dobre geny do włosów, żeby z nich korzystać, a nie ścisnać by być ładnym chłopcem.
  • Odpowiedz
Po to kobiety mają dobre geny do włosów

@Tytanowy_Lucjan: W sensie jakieś inne niż mężczyźni? Pierwsze słyszę, przecież kobiety też czasem mają różne problemy z włosami, mają je rzadkie, cienkie, wypadają, puszą się, strączkują itp. I nie, to nie zawsze jest wina kosmetyków czy suszenia i prostowania. Zwłaszcza z wiekiem i menopauzą pojawią się problemy i dlatego grażynki na ogół mają krótkie włosy.
  • Odpowiedz
@NzeroZeroB Korzystać z efektu WOW, seksapealu, setek możliwości ułożenia fryzur i być uzupełnieniem dla statystycznego polskiego zakolaka. Bo genów jednak nie osuzkamy. Ktoś ma mało na głowie by ktoś mógł mieć dużo. Wszystko się równoważy.

Dla mnie dziewczyna ścinająca ładne, gęste włosy to ktoś kto ma własne życzenie odbiera sobie kilka punktów atrakcyjności w imię mody lub pseudowyzwolenia z tiktoka.

Nawet blondynka spod tagu #skwierzyna o wiele lepiej wygląda
  • Odpowiedz