Wpis z mikrobloga

@inozytol faceci maja opanowane rozwiązania siłowe, ktore działają wiec nie idą dalej a kobiety, ze są mniejsze to mają opanowane rozwiązania z głowy- czyli manipulacja, perswazja itd.
kleopatra, przeróżne królowe cały czas stosowały perswazje czy inne techniki zeby wpłynąć na męża/ partnera i miec to co chcą. te jest kwestia ewolucyjna.
te kobiety, które nie ogarniają manipulacji, która maja w pamięci komórkowej są raczej słabe, nie maja „szczęścia” w życiu czy
  • Odpowiedz
  • 0
faceci maja opanowane rozwiązania siłowe, ktore działają wiec nie idą dalej a kobiety, ze są mniejsze to mają opanowane rozwiązania z głowy- czyli manipulacja, perswazja itd.

@crazykokos:

Może byłem ofiarą takiej manipulacji, ale spotkałem kilka, niezwiązanych ze sobą kobiet, które wolały przebywać w męskim towarzystwie. Wszystkie twierdziły, że z mężczyznami jest łatwiej się dogadywać i jest mniej dramy i spisków. Te kobiety sprawiały wrażenie, że nie bawią się w gierki,
  • Odpowiedz
@inozytol agresja fizyczna to donośny krzyk, przewaga fizyczna, świadomość siły i wystarczy użyć straszaka i masz totalna przewagę nad druga osobą, nie musi dochodzić do rękoczynów.
a kobiety maja lepiej rozwinięty mózg i stad manipulacje, gierki. te które tego nie łapią i są takie proste to pochodzą z jakiegoś prostego ludu. wystarczy popatrzeć na literaturę- lalka, anna karenina i inne były mistrzyniami manipulacji. nawet zdarzały sie jakieś takie chłopki- proste, ale
crazykokos - @inozytol agresja fizyczna to donośny krzyk, przewaga fizyczna, świadomo...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
agresja fizyczna to donośny krzyk,

@crazykokos:

Mam wrażenie, że gdybyś przeszła się przez jakiekolwiek osiedle, gdy już będą okna w mieszkaniach otwierane, to częściej usłyszysz agresywny wrzask kobiet. Z tym, że nikt wrzasków nie traktuje poważnie - ZWŁASZCZA, gdy krzyczy kobieta, a "słucha" mężczyzna. Stąd takie obrazki i badania nie mają żadnego przełożenia na
  • Odpowiedz
@inozytol ale co Cię szokuje? na zajęciach na UW na biomedyce wykładowcy nam mowili, ze „mężczyźni to gatunek na wyginięciu i za milion lat nie będzie mężczyzn.”

bo widzę, ze jak napisałam zwyczajny fakt, ze kobiety maja lepiej rozwinięte mózgi to zacząłeś się unosić. kobiety dostają cała paczkę genów, które się naprawiają i defeagmentują, mutują itd., co wpływa na lepszy rozwój mózgu. faceci maja jedna paczkę niepodzielną, bez możliwości naprawy. wiec
crazykokos - @inozytol ale co Cię szokuje? na zajęciach na UW na biomedyce wykładowcy...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • Odpowiedz
@inozytol i jest rozróżnienie na p-----c psychiczna, fizyczna, seksualna i ekonomiczna.
jeśli chodzi o ofiary przemocy fizycznej, seksualnej i ekonomicznej to w większości ofiarami są kobiety.
jeśli chodzi o p-----c psychiczna, w której mogą zawierać się manipulacje, to tutaj ofiarami są głównie mężczyźni.

wiec gdzie udowodniłam, ze obrazek i statystyki to gowno?
obrazek odnosił się do tematu rozmowy, czyli przemocy fizycznej i tu ofiarami są głównie kobiety. wszystko się zgadza.
gdybym
  • Odpowiedz
Te kobiety sprawiały wrażenie, że nie bawią się w gierki, tylko starają się mówić szczerze, wprost i nie owijać w bawełnę.

@inozytol:

Co zabawne są tacy co twierdzą że takie nie istnieją.
  • Odpowiedz
@AlienFromWenus ok. większość ma to zapisane- perswazja, manipulacja, dbanie o ognisko domowe, umiejetność opiekowania sie dziećmi, ogarniania domu i 5 innych rzeczy, umiejetność odczytywania emocji z twarzy ludzi. a jeśli jest typiara, która nie umie w te rzeczy to znaczy, ze jej przodkowie to byli bardzo prości ludzie. np prapradziadek i praprababcia byli niepiśmienni, nie czytali książek, byli zależni od innych, mniej zaradni
  • Odpowiedz
  • 0
i jest rozróżnienie na p-----c psychiczna, fizyczna, seksualna i ekonomiczna.

@crazykokos:

Każda p-----c jest przemocą. Podbite oko jest poważne, ale niemniej poważna jest pętla na szyi mężczyzny, który przez panującą w społeczeństwie toksyczną kobiecość nie ma innego wyjścia. Na przedstawionej grafice nie ma żadnego rozróżnienia, więc dajesz kolejny argument za tym, że wklejasz
  • Odpowiedz
  • 0
Co zabawne są tacy co twierdzą że takie nie istnieją.

@AlienFromWenus:

Oczywiście, że istnieją. Dlaczego miałyby nie istnieć? Płcie mają jakieś swoje uwarunkowania, ale ludzie są jednak różni.
Mam wrażenie, że te kobiety nie są zbyt lubiane przez inne kobiety.
  • Odpowiedz
@inozytol faktem jest, ze jeśli chodzi o p-----c fizyczna, seksualna i ekonomiczna to przodują mężczyźni i kobiety nawet nie są blisko tej przewagi mężczyzn. u kobiet jest to tylko p-----c psychiczna, jeśli chodzi o przewagę. gdy pisałeś o przemocy seksualnej i alkoholu to widzę, ze nie rozumiesz problemu przemocy seksualnej i jaką rolę odgrywają tu mężczyźni.

wracając do meritum- NORMALNA kobieta zna się na manipulacji, wielowątkowości, intrygach. i oczywiste jest, ze
  • Odpowiedz
@crazykokos: Królowe władzę miały zapewnioną przez dwór który dbał o status quo bo to pasowało "osobom decyzyjnym i ważnym". Król też panował tak długo jak był wygodny dla ludzi którzy mieli możliwości. Dodatkowo królowe uwielbiały stosowanie siły fizycznej jako skutecznego narzędzia polityki. oczywiście w roli żołnierzy i pachołków :)

Ciekawi mnie ile z tych badań jest robionych pod tezę bo środowisko akademickie jest łase na modne hasełka które da się
  • Odpowiedz
@Mirrabolo a wiesz co to baby brain? bo piszesz jakieś wypociny nie znając faktów.

poród mocno narusza organizm kobiety, to coś jakbyś przeszedł operacje na otwartym sercu i do tego jeszcze kilka innych i był cały połamany. i organizm cała energie wkłada w regenerację organizmu a funkcje poznawcze, stan umysłu nie jest wtedy najważniejszy. najwazniejsE jest przeżycie i regeneracja.
wiec to jest zupełnie normalne. pare lat po ciąży wraca do normalnego
  • Odpowiedz
@Mirrabolo wiec to normalne, ze były inteligentne a potem jedno dziecko, drugie i trzecie i ich poziom inteligencji zrównuje się do poziomu półgłówków kolegów z klasy w gimbazie.
gdyby nie ciąża to wśród naukowców byłyby same kobiety, bo faceci im nie dorastają do pięt.
i mie weryfikuje życie tylko tak działa biologia, baby brain.
nie pisz „w wieku nastoletnim były bardziej rozwieniete a potem magicznie zatrzymały się umysłowo”—> to jest biologia,
  • Odpowiedz
@crazykokos: O jasny gwint jak wy możecie z takim samouwielbieniem dojść do jakichś wniosków to jest niepojęte. Mój przykład odnosił się do bezdzietnej kobiety jak już cynicznie wskazałem "wolna i nieograniczona". Nie wiesz co ja wiem a czego nie wiem, uspokój się :). Nie padła odpowiedź na poprzednie pytanie ale mam kolejne: Czy wzrost dziwnych mutacji u mężczyzn, pojawianie się znacznej ilości nowotworów itp to wina toksycznej męskości/ mikroiplastiku/ toksycznego
  • Odpowiedz