@lowcadebili2023 Nie wiem po co wam ten tramadol ale dodam tylko, że walcze od kilku miesięcy z rwą kulszową wywołaną przepukliną krążka międzykręgowego i na każdym etapie leczenia (poz, sor, neurolog, neurochirurg) wciskali we mnie ten tramadol na siłę. A tylko plecy i noga mnie bolała. Raczej nie trudno coś takiego przysymulować xd
@CabalEnjoyer: zupełnie niepotrzebnie. Tramal można bez problemu dostać. No chyba że ktoś wali 1g na raz i chce latać co tydzień, no to wtedy wiadomix. Mi lekarz poz raz tylko odmówił jak chciałem dostać receptę na kokainę a z tramalami czy alprami to żadnego absolutnie problemu nie mam. Alpre to w zasadzie nie biorę ale od czasu do czasu raz w roku mi wypisuje paczkę tak dla haju i nie
@Vadzior: jak ktoś nie łyka tego jak cukierków to tramal się bez problemu dostanie. Najlepiej od lekarza poz który cię zna itd tramal fajna sprawa ja sobie walnąłem 150mg dopalilem zioła i jest normalnie Nirvana
@lowcadebili2023 Spoko ja tam rekreacyjnie nie biorę tego. Mam 75mg+650mg paracetamolu i lekarze kazali mi brać do 6 tabletek na dobę. Po takiej dawce żadnego odpalu nie czuje, a ból też dalej jest xd za 3 tyg operacja.
@Vadzior: 75mg tramalu i 650mg paracetamolu do 6 tabl/doba ? Lol grubo. W zupełności by ci wystarczyło 150mg tramalu i trochę medycznej marihuany. M-------a potęguje tramal. Ja przy takich ilościach jakie ci zalecili to już bym wolał ketamine walnąć, mniejsze zdecydowanie rujnowanie sobie zdrowia
@lowcadebili2023 Niby mozna do 400mg tramalu na dobe. To lekarz naciagnal dobową dawkę o 50mg. Ale paracetamolu to chyba za dużo zdecydowanie. Ja i tak leże głownie to mnie nie boli. Lykalem jak musialem np jechac do innego miasta na wizytę do lekarza albo na rezonans. Teraz biorę doraźnie. Ale miałem też mnóstwo innych leków, sterydy, zwiotczające mieśnie itp. A wątroba dostała w dupę, słabo wyszła krew do operacji, alt w------e
@Vadzior: id.iota ten lekarz musiał być zalecając ci takie dawki właśnie z uwagi na wątrobę. Gdybyś leciał na ketamine to byś nie miał tego problemu z wątroba. No ale przecież przy ketaminie się ma fazę a dzieci Boże nie mogą się narkotyzować. Mimo wszystko szybkiego powrotu do zdrowia życzę i udanej operacji
@Vadzior: Powiem ci tak, ja się w farmakologie nie bawię bo wiem jak kończą ludzie co się w to bawią ale to wszystko rozbija się o dwa fakty, pierwszy to to jaki lekarz ci się trafi a drugie to to czy umiesz się wypowiadać na temat tego co cie boli a nie że mówisz "a bo mnie tutaj boli".
@CabalEnjoyer No pewnie tak xd ja pamiętam na pierwszej wizycie gdzie jeszcze bolało mnie 10% co teraz i pewnie na tamten czas nie miałem takiego bagna w kręgosłupie to mi to przepisał od buta. Więc tak tylko dodałem. Bo każdy kolejny lekarz przepisywał dalej to samo
@Vadzior: a próbowałeś szałwii wieszczej? Działa na receptory opioidowe więc może by odcięło jakieś połączenia odpowiedzialne za odczuwanie bólu. Do 2009 szałwia wieszcza była legalna ale szmata Tusek ja wpisała na zakazana listę
Ketonal nie nadaje się do leczenia bólu przewlekłego max tydzień można brać z uwagi na serce
@lowcadebili2023: Tydzień nie będziesz czekał na sorze. A jako początkowy lek przeciwbólowy będzie raczej okej. (już nie wspominam że jak pojawisz się na sorze to dostaniesz kroplówe z czymś innym niż ketonal)
@CabalEnjoyer Na sorze jak bylem to dali mi dwie kroplówki przeciwbólowe i kazali iść do innego skrzydła szpitala na rtg jakby to od ręki miało mi pomóc. No zero różnicy. Szedłem na czworaka. I mimo tego brałem przed trafieniem na sor jeszcze tramadol xd Ogólnie to mi jeszcze kazali pić nimesil dwa razy dziennie. Mam jeszcze jakiś lek z kodeiną ale nawet nie otwierałem go, w tabletkach do rozpuszczenia. Dali mi
@Vadzior: Powiem ci tak, ja się w farmakologie nie bawię bo wiem jak kończą ludzie co się w to bawią ale to wszystko rozbija się o dwa fakty, pierwszy to to jaki lekarz ci się trafi a drugie to to czy umiesz się wypowiadać na temat tego co cie boli a nie że mówisz "a bo mnie tutaj boli".
A jak lekarz ci
@lowcadebili2023: Tydzień nie będziesz czekał na sorze. A jako początkowy lek przeciwbólowy będzie raczej okej. (już nie wspominam że jak pojawisz się na sorze to dostaniesz kroplówe z czymś innym niż ketonal)
Ogólnie to mi jeszcze kazali pić nimesil dwa razy dziennie. Mam jeszcze jakiś lek z kodeiną ale nawet nie otwierałem go, w tabletkach do rozpuszczenia. Dali mi