#szwajcaria Mam wolną przerwę świąteczną i zastanawiam się nad wyjazdem do Szwajcarii. Nie wiem czy jest tam coś ciekawego w tym okresie poza nartami? Warto?
Muzeum transportu i lotnictwa w lucernie - z interaktywnymi obiektami (np. symulator lotu obracający się niemal o 360 stopni) Muzeum H. R. R. Gigera (tego od Obcego), w tym samym obiekcie jest muzeum plakatu Franciszka Starowieyskiego. Muzeum czekolady cailler z degustacją różnych nasion kakaowca Glacier 3000 z możliwością wejścia na sam szczyt góry i kolejką górską, w której masz hamulce, więc poziom adrenaliny możesz regulować samodzielnie Jaskinie vallorbe z monumentalnym pokazem muzycznym na końcu zwiedzania Tama grande dixence - najwyższa w Europie. Nie wiem jak teraz ale jeszcze niedawno dało się zjechać tyrolką nad tamą - paręset metrów nad ziemią :)
Muzeum H. R. R. Gigera (tego od Obcego), w tym samym obiekcie jest muzeum plakatu Franciszka Starowieyskiego.
Muzeum czekolady cailler z degustacją różnych nasion kakaowca
Glacier 3000 z możliwością wejścia na sam szczyt góry i kolejką górską, w której masz hamulce, więc poziom adrenaliny możesz regulować samodzielnie
Jaskinie vallorbe z monumentalnym pokazem muzycznym na końcu zwiedzania
Tama grande dixence - najwyższa w Europie. Nie wiem jak teraz ale jeszcze niedawno dało się zjechać tyrolką nad tamą - paręset metrów nad ziemią :)