Wpis z mikrobloga

#przegrw #programista15k #wynajem #kredyt
Teraz tak wynajem pokoju słabego 1300, ładnego 1600 w moim mieście, kawalerka minimum 2200. Pytanie czy pozwolić sobie na normalne życie w kawalerce kosztem odkładania na wkład. Czy szczędzić i żyć z ukraincami za ścianą w #!$%@? pokoju, który mnie przygnebia. Macie kredyt? Jak wyjść z biedy totalnej?
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Janusz-Koriwniak: To ja podobna sytuacja. Wynajmuje pokój za 1.5k, a wynajem kawalerki prawie 3k w średniej lokalizacji. Czy brać kredyt? Nie wiem, teraz popyt tak wystrzelił, że zwykłe mieszkania 35-50m2 kosztują po 600-800k...
  • Odpowiedz
@Janusz-Koriwniak: normalne życie. Poznasz jakąś dupę prędzej czy później to masz gdzie zaprosić, a potem i tak będziesz z nią mieszkać, a w przyszłości weźmiecie kredyt razem. Im starszy będziesz tym więcej będziesz zarabiać, więc łatwiej też wtedy odkładać na wkład własny.
  • Odpowiedz
@Janusz-Koriwniak: zależy ile już masz, jeśli niewiele Ci brakuje do osiągnięcia celu to ja bym się przemęczył.
zawsze możesz sprawdzić u jakiegoś doradcy czy jest opcja skorzystać z opcji bez wkładu.
dodatkowe 1000 zł wiecej co miesiąc do wkładu wg mnie to dużo, przerabiałem ten temat.
  • Odpowiedz