Wpis z mikrobloga

@Linnior88: Miłość jest wtedy jak leżymy se jusz i oglądamy coś wpatrzeni w ekran i nagle ona puszcza pod kołdrą soczystego bonczursona i nakłada mi kołdrę na głowę agresywnie a ja mówię "Jane Ahonen na następnych zawodach cię pokonam" i puszczam jeszcze podlejszego bonka i jej nakładam kołdrę i tak leżymy a następnie ona mówi "Hanawalt twoja matka daje d--y za biedronka".
  • Odpowiedz
@Linnior88: Kiedyś był taki bloger, jeden z pierwszych w Polsce, około 15 lat temu. On napisał tak:

Kocha się nie za coś, ale pomimo czegoś.

I ja się z tym zgadzam.
  • Odpowiedz
@Linnior88: Miłość jest wtedy kiedy budzisz się obok drugiej osoby z uśmiechem na twarzy chociaż nic specjalnego się nie dzieje, po prostu masz ją obok i myślisz sobie, że mógłbyś tak całą resztę życia. Albo to, że mimo zmęczenia czy braku chęci, wstajesz i robisz śniadanie drugiej osobie i z samej tej czynności czerpiesz przyjemność.
  • Odpowiedz
@Linnior88: miłość to jest świadome wybieranie drugiej osoby jako naszego partnera. jest to decyzja, którą podejmujemy codziennie. jeżeli ktoś jest z kimś w związku, bo boi się odejść, to to nie jest jego wybór, a więc nie miłość. chyba dobrze działa taka definicja.
  • Odpowiedz