Wpis z mikrobloga

#play
no dzień dobry, podpięli w końcu w moim #!$%@?łku światłowód. Najlepsze ofertę dostałam z play tv + swiatlowod 600mb za 75zl przez 2 lata, umowa na maila i tu zaczynają się cyrki. Na umowie mam 12 msc gratis i płatności bez rabatów prawie 200zl. Dzwonie od 2h na infolinie/czaty każdy konsultant mówi coś innego, dzwonie do doradcy ten mówi ze się Pani nie martwi oni zawsze takie umowy a fakturki beda na 75 zl XD. No cyrk nikt na infolinii nie jest w stanie mi powiedzieć ile będę płacić, jak odliczyć rabaty, że dowiem się po 1 fakturze. No tylko ze jest 14 dni na wypowiedzenie, a 1 fakturka będzie nie wiadomo kiedy, jak już się wycofywać bez konsekwencji nie można. Może ja już jestem starej daty, ale nigdy w żadnej mowie z dostawcami takiego cyrku nie było, zawsze miałam co łpace konkretnie, czy to jest normalne w play, ze olewa się umowy i wierzy doradcy na słowo?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@doneczka: o, ciekawy temat, mnie też czeka światłowód (za 80 zł miesięcznie 300 mb/s przez 24 miesiące), w czwartek 23 listopada miał do mnie ktoś dzwonić w sprawie umowy a w piątek przyjechac podpisać umowę ale nikt się nie pojawił i nie dzwonił więc czekam na rozwój wydarzeń, netia na wsi
  • Odpowiedz
  • 1
@SynuZMagazynu: ja podawałam wszystkie dane przez tel i umowa była na mailu, kurier przyjechał ze sprzętem i od razu do podpisania kwitek. Na prędkość narzekać nie mogę mam do 600 mb/s i jest prawie 600 przez wi fi, cenowo najlepsza oferta na mojej wsi, jeśli będzie tak jak doradca mówił, natomiast BOK o wiele gorszy niż orange xD
  • Odpowiedz
  • 0
@superglacial jeśli dobrze odejmuje rabaty to wychodzi po 150zl od 12 msca, wiec suma summarum wyjdzie tak jakby płacić po 75zl przez dwa lata. No ale jednak umawiałam się na rozłożenie, a tego tam nie ma wiec zaufanie spadło. No i 80% konsultantów każe czekać do 1 faktury na dokładną cene wiec no eh, takie sobie, że tak na oko wiem ile płace z nutką stresu, że może oszukają ( ͡
  • Odpowiedz
Oni nie ogarniają co się dzieje. W moim przypadku było podobnie. Gość do mnie dzwonił z ofertą i nie potrafił odpowiedzieć na podstawowe pytanie, ile zapłacę (telefon, telewizja+ internet) XDD niby zniżki, potem wysłali mi na maila ofertę a tam zupełnie co innego.
  • Odpowiedz