Wpis z mikrobloga

@Operator_imadla: w zbiornikonach nie w wczesnych godzinach nie masz miejsca. Wchodzisz jako sardynka albo czekasz na następny. W samochodzie zawsze jest miejsce. Co do zostawienia guzika, trochę dalej powinno być miejsce.
  • Odpowiedz
@Operator_imadla: Paradoksalnie jak mieszkasz w miejscu, gdzie możesz wybrać komunikacja / auto, to często też w grę wchodzi rower - i ja właśnie zacząłem po wakacjach dojeżdżać do roboty rowerem i okazał się najszybszą formą transportu - trasa 4 km. Najszybsza forma nr 2 to komunikacja, bo wsiadam w tramwaj, trochę pieszo i jestem na miejscu. Najgorzej autem, bo najdłużej, nic nie zrobisz w tym czasie, no i przy robocie
  • Odpowiedz
@Operator_imadla: Zawsze lepiej własnym autem bo w korku lepiej sobie siedzieć we własnym aucie z klimatyzacją niż stać ściśnięty w zbiorkomie między starą babą a menelem. Poza tym na przystanku stoisz jak piz... na mrozie i czekasz na autobus który uwaga może w ogóle nie przyjechać?! Ileż to razy stojąc w autobusie przeklinałem, że mogłem jechać własnym autem. Za to nigdy nie było na odwrót, że siedząc w samochodzie chciałbym
  • Odpowiedz
@Operator_imadla:
- możesz się zająć czymś innym niż prowadzenie. Jak nie książka to chociaż Wypok.
Nie przejmujesz się sytuacjami losowymi - w razie awarii lub kolizji przesiadasz się, a jak masz obcierka swoim to parę godzin w dupę, nie mówiąc o czasie straconym na likwidację szkody
- brak problemów z parkowaniem
- boli mnie lewa noga a mam manual - w korku wolę stać w autobusie (chociaż szczęśliwie do roboty
  • Odpowiedz
taniej

@lsrrdc: zależy, jeśli chodzi o czas to taniej jest samochodem, ale jeśli chodzi o same pieniądze bez uwzględnienia czasu, to po podwyżkach, niejednokrotnie taniej wychodzi samochodem :)

@Operator_imadla: Do pracy/szkoły wg mnie zawsze wygrywa samochód przez oszczędność czasu, ale ja czasem, gdy chcę sobie po prostu gdzieś pochodzić, wtedy szukam jakiegoś parkingu w miejscu gdzie jest dobra komunikacja i jeżdżę zbiorkomem. Co prawda nie jest to często
  • Odpowiedz
@Operator_imadla: nie musisz odśnieżać auta zimą, nie musisz szukać miejsca na parkingu przy firmie, nie musisz płacić biletu za parkowanie, nawet nie musisz mieć auta, a w takim przypadku oszczędzasz dodatkowo na kosztach napraw awarii, wymianach oleju, klocków, przeglądach, ubezpieczeniu, itp. Jadąc komunikacją miejską nie skupiasz się na jeździe, odpoczywasz, może przeczytać gazetę, książkę, itp.
  • Odpowiedz
Paradoksalnie jak mieszkasz w miejscu, gdzie możesz wybrać komunikacja / auto, to często też w grę wchodzi rower - i ja właśnie zacząłem po wakacjach dojeżdżać do roboty rowerem i okazał się najszybszą formą transportu

@woocash23: właśnie ja też jestem #teamrower, kiedyś mieszkałam w takim głupim miejscu, że rowerem do pracy miałam 15-20 minut, komunikacją 40 o ile zdążyłam na przesiadkę, a samochodem to w ogóle się
  • Odpowiedz