Aktywne Wpisy

jegertilbake +19
Załóżmy, że udaje wam się osiągnąć FIRE w wyniku w-------a inwestycji i możecie żyć z %. Powiedzmy, że jutro wasze portfolio to $1mln i dajecie to na lokatę negocjowaną w PKB osobiście przez mickpl z szefem PKO na 6% i dostajecie +/- 15k PLN miesięcznie bez potrzeby kontynuowania pracy.
Jak realistycznie wygląda wasz dzień biorąc pod uwagę, że:
1) Brak przymusu pracy odbiera motywację do trzymania dyscypliny więc trzeba się przygotować na to
2)
Jak realistycznie wygląda wasz dzień biorąc pod uwagę, że:
1) Brak przymusu pracy odbiera motywację do trzymania dyscypliny więc trzeba się przygotować na to
2)

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Wygląda, że ta pierwsza ma 1 Blazing M.2 (PCIe Gen5 x4) a druga "tylko" same Hyper M.2 (PCIe Gen4x4).
Mam SSD na PCIe Gen4x4, dokupię kiedyś drugi taki sam, więc chyba nie mam żadnego powodu, żeby kupować ASRock B650M-H/M.2+?
Reszta podzespołów chcę:
2x Kingston Fury Beast Black 16GB DDR5 (KF556C40BB-16
PROCESOR AMD RYZEN 5 7500F AM5 OEM
Chłodzenie CPU ENDORFY Fera 5 Dual Fan 2x120mm
Mam:
RTX 3060 Ti 8 GB
Dysk KINGSTON KC3000 2TB SSD
Modułowy zasilacz XPG Core Reactor 850W
i
Monitor Gigabyte M32QC Curved 31,5"
#pc #pcmasterrace #sprzetkomputerowy #procesory #kartygraficzne #plytaglowna
źródło: płyty główne
Pobierz@look997: tak, to podobne płyty. Wystarczające są właściwie obie. Jeśli nie masz potrzeb zwiazanych z chipsetem to i A620 wystarczy, ale poczytaj sobie o różnicach między tymi chip;setami.
A co do schładzacza - Dual Fan, nie wiem czy jest krytyczny. Dobry przeciąg w obudowie potrafi zrobić większą róznicę niż Single vs dual fan na coolerze.
@Huntley: niewielkie zawsze jest (patrz ostatnie przepychanki z AMD), ale raczej nie i tym bardziej nie u asrocka. U niego często piszczą cewki, ale jednak biosy zawsze dają szybko i aktualne.
@majk3l: Rozwiń bo nie rozumiem. Poleć co warto a co nie warto jakoś konkretnie. :D
Ten Dual Fan polecił mi ktoś na hejto.
Jakieś chłodzenie i tak muszę dobrać.
Warto natomiast wziąć np. Fortisa 5 zamiast fery 5. Ale do tego procka to i Spartan 5 max byłby dobry. Albo Freezer 34