Wpis z mikrobloga

Chciałem kupić Windowsa do dodatkowego PC i wpadła mi w oko ta promocja. Czy to legitna strona i klucze, czy taki sam szajs jak na Allegro z kluczami za 30 zł z generatorów? Niby tam na stronie przecena Black Friday z 200$ na 30, ale nie jestem przekonany. Czy to będzie legalny i dający się bezproblemowo zarejestrować w MS system w języku polskim? Pewnie bym pomyślał, że to scam, ale czy PurePC by informowało o przecenie na stronie z lipnymi kluczami? Dlatego pytam ekspertów z Wykop, czy może wiedzą coś więcej?

https://www.purepc.pl/wyprzedaz-z-okazji-czarnego-piatku-dozywotnie-licencje-na-microsoft-windows-i-pakiet-office-w-niskich-cenach

#pcmasterrace #komputery #windows
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@thority Dlaczego dla frajera? Pytam poważnie, bo przecież niecałe 300 zł za legalnego Windowsa + Office'a to bardzo mało. Czy jest to jednak jakiś haczyk i to klucze z nielegalnych źródeł?
  • Odpowiedz
@KilY: Jak dobrze kojarzę to raz PurePC tak samo reklamowało stronę która odsprzedawała klucze OEM, czyli klasyczną szarą strefę którą zwolennicy posłuszności wobec korporacji i systemu praw autorskich uznają za kradzież. Także ten.

Jak chcesz w 100% legalne licencje bez żadnych wątpliwości to tylko od oficjalnych dystrybutorów Microsoft za parę grubych stów. Wtedy ani prawnie nikt się nie przyczepi że pirat, ani MS się nie przyczepi że łamiesz EULA. A
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@supra107 Pewnie się skończy na tym, że kupię boxa, bo tu czytam w komentarzach, że niby ten sam system co na Allegro. Zapłacę 100 zł za system, a potem info, że klucz zużyty.
  • Odpowiedz