Wpis z mikrobloga

Ktoś coś może powiedzieć o materacach Karibian Descanso? Podpasował mi ten poniższy i sie zastanawiam czy na serio warto wydać 3k na piankę. Każda podpowiedź mile widziana bo w internetach nic konkretnego nie mogę znaleźć.

https://www.panmaterac.pl/materace-piankowe/3411-134723-materac-address-karibian-descanso-piankowy.html#/28-rozmiar-160x200

#materac #materace #lozko #pytanie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ye_lo: Nic konkretnego nie znajdziesz bo obecni są na polskim rynku dosłownie od kilku miesięcy. Wcześniej mocno działali na Ukrainie i gdyby nie wojna to pewnie do Polski szybko by nie weszli (a w zasadzie to przenieśli do Polski). Generalnie, materace mają bardzo spoko i wyróżniają się wyglądem. Minus to brak zamka rozdzielczego umożliwiającego wypranie pokrowca i fakt że jest to zupełnie nowy gracz na polskim rynku i pytanie czy
  • Odpowiedz
  • 0
@Milano: Dzięki! Przepraszam, nie widziałem wcześniej Twojej odpowiedzi.

No właśnie zupełnie nie kojarzę marki i może to z tego powodu o jakim piszesz.
  • Odpowiedz
  • 0
@Milano: a jeśli mogę Cię jeszcze wykorzystać, bo widzę, że znasz sie na temacie. Poszukuję materaca 140x200, raczej średni - twardy (po prostu stabilny, bez bujania i zapadania się bardzo w materac). Leżałem już na wielu, ale nie znalazłem jeszcze ideału, szczególnie pod kątem ceny. Moja waga 94 kg/181 cm wzrostu.

Budżet oczywiście im taniej tym lepiej, gdyby była "1" z przodu byłbym zadowolony, ale za dobrą jakość pomiędzy 2
  • Odpowiedz
  • 0
@Badalabandalad: długo testowałem i jeździłem za różnymi materacami. Ostatecznie, głównie ze względu na brak informacji o tym karibian oraz brak rabatu (były wtedy delikatne na black friday, później spodziewałem sie czegoś przed swietami a była lipa). Nikt nic nie wiedział wiec ostatecznie wyszedł Hilding breva - miał podobną twardość, no i jest na sprężynach więc wydał mi sie bardziej trwały. Używam go prawie rok i złego słowa nie mogę powiedzieć,
  • Odpowiedz
  • 0
ostatecznie kupiłem na e-materac.pl ale wobec tego co było na rynku kolega Milano proponował również niezłą cenę więc podpytaj. Ja mocno sie targowałem na czacie e-materaca i dało to efekt, bo jednak za 4k to bym nie kupił i jednego i drugiego. Teraz wyszły nowe modele, może z automatu ceny będą niższe albo rabaty większe (nie śledziłem jak ceny obecnie).
  • Odpowiedz