Aktywne Wpisy

gonzo91 +75
#gielda
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
źródło: temp_file5637701514831927187
Pobierz
Piotrek7231 +123
#mecz
źródło: temp_file1450869082415563511
Pobierz

Mirasy, w 2017 skonczylem technikum informatyczne, niestety jako że od dzieciaka w domu się nie przelewało, to odrazu po technikum na magazyn poszedłem żeby jakiekolwiek hajsiwo wpadło, głupota niestety ale na tamte czasy na prawde dobre pieniądze ale ciężka robota fizyczna. Po roku tej pracy postanowiłem opuścić dom i pojechałem do wwa, zacząłem jako sprzedawca od małego sklepu komputerowego i tak straciłem 4 lata, mimo ze były momenty ze się fajnie zarabiało to jedyne co się mogłem nauczyć to rozkręcać kompy, laptopy i wykonywać jakieś proste naprawy. Zwolniłem się i zatrudniłem w helpdesku, na początku spoko fajnie, bo tu jakaś sieć do roboty, trochę AD, trochę linuxa, naprawy serwisowe, jazda autem służbowym po dużych firmach w wwa ale po kilku miesiącach stagnacja wszystko powtarzalne. Żeby nie popełnić tego błędu co z tym sklepem, że po robocie siedzę na dupie i tylko praca dom, to postanowiłem się uczyć we własnym zakresie. I po kilku miesiącach nauczyłem się javascript, reacta, typescript, nodejs ale podstawy, jakas prosta apke zrobie ale to wszystko. Potem trochę odpuściłem bo rynek front-end jest tak wypchany juniorami,że pomyślałem że to zły czas, więc zainteresowałem się sieciami, bo podoba mi się praca admina, mam na codzień z nimi kontakt i w sumie spoko, więc dostałem cynk, że po zdaniu kursu ccna może będzie miejsce dla mnie, więc robię kurs aktualnie idzie to dość szybko, bo dużo pamiętam z technikum, ale w między czasie jeszcze zainteresował mnie docker, wirtualizacja i kubernetes i tak skakam po różnych dziedzinach IT ale to są takie 3 główne rzeczy, które mnie interesują, czy miał ktoś z was podobnie i mógłby się podzielić w co warto a w co nie iść lub co wybrać dzisiaj w czasach AI żeby chociaż po kilku latach zarabiać minimum te 10k, bo obecnie wynajmując mieszkanie z dziewczyną za 3k miesiecznie(to i tak mało,bo wynajmujemy kilka lat) zarabiając 5k netto to idzie ledwo przeżyć, a o wakacjach to nawet nie myślę.
#it #helpdesk #informatyka #programista15k #komputery
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
────────────────
źródło: raf,360x360,075,t,fafafa:ca443f4786
Pobierz