Aktywne Wpisy

jmuhha +121
Ktoś mi powie jak Polacy w mieszkaniu 45 m2 mają mieć dziecko albo wziąć na starość rodzica i się nim opiekowac?
#nieruchomosci
#nieruchomosci
źródło: 1000017781
Pobierz
daretti877 +97
źródło: 1000005057
Pobierz

Są też ludzie którzy mają mało empatii, lub są zwolennikami jakiegoś darwinizmu społecznego, ale
nawet zresztą cię nie znają, mają to gdzieś, wiec napiszą coś w rodzaju "przytulam"
ale w klasie jak masz nasrane w gacie to nikt cię nie będzie przytulał, chyba wiadomo dlaczego?
Gnębienie słabej jednostki jest spoiwem łączącym grupę. Każdy z grupy może zbudować swoje społeczne ja kosztem zniszczenia pechowca.
W internecie nadal występuje budowa społecznego ja, tyle że tutaj nie ma negatywnych konsekwencji sprzeciwu wobec konkretnej grupy. Korzystając z większej zbiorowości, można skierować gniew na grupę wykazującą się brakiem moralności.
Ten portal jest świetnym przykładem do obserwacji. Spróbuj napisać niepochlebny komentarz pod ckliwym
W życiu rzeczywistym działa to tak samo: ktoś zostaje zaatakowany -
@andrzej-abecedowski @Internus
1. Jak wy reagowaliście w takiej sytuacji, jak ktoś był gnębiony - dostosowaliście się jak reszta i to ignorowaliście / również dokuczaliście, czy raczej interweniowaliście. Jeśli tak, to jak?
2. Co byście zrobili, gdyby to nagle zaczęło was dotyczyć
3. I co byście zrobili, jakby to się przeniosło nawet na tło internetu ( w sensie, załóżmy, że
2. Najlepsza opcja to postawić się.
3. Nie wstawiać nic do internetu co tamci ludzie mogliby skrytykować, przenieść się gdzies indziej lub poblokować a hejt skonfrontować w realu.
Dlaczego? @