Aktywne Wpisy

marian1881 +303
Skradziono dziś przyczepę gastronomiczną należącą do stowarzyszenia prowadzącego świetlicę dla dzieciaków (Serduszko dla Dzieci).
Stała w Warszawie na Wawrze (w Międzylesiu) na rogu Patriotów i Jeżynowej (200 m od PKP Międzylesie). Z------o ją najprawdopodobniej pomiędzy 14:00, a 16:00. Nie ma napisów, loga, ma jednolity ciemny kolor (czarno-szary, jako facet mam problem z kolorami ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) Model Stopexim-2s21a.
Może ktoś z Was ją widział albo jest szansa, że ma ją na kamerce w aucie? Może złodzieje ją postawili gdzieś w okolicy na jakiś czas zamiast zabrać od razu do dziupli i stoi gdzieś na Wawrze, więc byłbym bardzo, bardzo wdzięczny za rozglądanie się. Zorientowaliśmy się o 22:00, właśnie trwa zgłaszanie
Stała w Warszawie na Wawrze (w Międzylesiu) na rogu Patriotów i Jeżynowej (200 m od PKP Międzylesie). Z------o ją najprawdopodobniej pomiędzy 14:00, a 16:00. Nie ma napisów, loga, ma jednolity ciemny kolor (czarno-szary, jako facet mam problem z kolorami ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) Model Stopexim-2s21a.
Może ktoś z Was ją widział albo jest szansa, że ma ją na kamerce w aucie? Może złodzieje ją postawili gdzieś w okolicy na jakiś czas zamiast zabrać od razu do dziupli i stoi gdzieś na Wawrze, więc byłbym bardzo, bardzo wdzięczny za rozglądanie się. Zorientowaliśmy się o 22:00, właśnie trwa zgłaszanie

źródło: Zrzut ekranu 2024-10-29 o 22.07.11
Pobierz
wazogrodowy +2
Cześć wykop. Jestem tu nowy. Ch iałbym się przywitać i mam nadzieję że zostanę tutaj przyjęty
Lepiej włączyć opcję ukrywania paska i próbować się do tego przyzwyzczaić, czy może nie liczyć, że się nie wypali? xd Mam Della z tą opcją czyszczenia pikseli co 4h i raczej tego pilnuję i faktycznie co jakiś czas włączam to czyszczenie.
#monitory #informatyka
#programowanie (pewnie już jakaś grupka korzysta z tych monitorów do pracy, ciekawi mnie opinia i czy mają jakieś problemy)
Na tym polega problem OLED, że jeśli wyświetlasz cały czas ten sam obraz w tym samym miejscu to może się wypalić na stałe. Przykładowo widziałem recenzje typa po roku użytkowania i często dzielił sobie ekran na 2 części i po tym czasie miał już delikatnie zauważalną na stałe kreskę na środku ekranu.
Jeżeli chciałeś monitor na lata to dlaczego nie wziąłeś LCD?
Jak pracujesz z kodem to IDE, terminal, dokumentacja, cokolwiek co jest w jednym miejscu dłużej niż przez chwilę zabija piksele. Statystycznie po 2 latach tuż po końcu gwarancji na szarym tle będzie duch w takim użytkowaniu i żadne refreshe i cleanery nie pomogą.
Zobacz sobie jak taki Linus miał filmiki że OLED hur
linus to bajkopisarz, nim się nie kieruję.
Oglądałem mnóstwo recenzji na ten temat, do tego wybrałem Della z gwarancją 3 lata i jak tyle wytrzyma bez wypalenia, to będę zadowolony, nawet jak będzie to widoczne po 4-5 latach. Niektórzy znajomi używają OLED też do programowania i po roku na nic nie narzekają.
Najgorsze efekty jakie widziałem w internecie były po mega wymagających testach, gdzie bez przerwy wyświetlali jakieś elementy,
@Murasame: no właśnie bajał że się nie wypali a potem podobnie jak inni pokazywał duszki po bodajże 8 miesiącach i płakał. Ja tam wolę kupić lepszy monitor ale mini led żeby nie musieć się ograniczać. Nie raz ten sam ekran 8h musi się wyświetlać, tylko terminal się scrolluje. Względnie terminal i kod ale już obramówki zostają w tym samym miejscu.
A co do gwarancji to doczytaj bo
Jest 2 lata gwarancji a 3 na samo wypalenie, tylko Dell to oferuje