Czy mamy tutaj jakiegoś sommeliera który mógłby zaproponować jakieś super wino dla konesera tak za 150-200zł? Nie mam pojęcia jakiego rodzaju wina szukam, wiem tyle że człowiek lubi dobre wina i się na nich zna. Chciałabym zaskoczyć go czymś i dać w prezencie coś ciekawego, co doceni. ( ͡°͜ʖ͡°)
@Ziarenkokawy weź w tych pieniądzach kup Tokaj Aszu 6 Puttonyos. Butelkę 0,5 za ok 200 złotych kupisz. Idzie dostać w sklepach specjalistycznych lub nawet w Winnicy Lidla
@Ziarenkokawy: @neonowySwietlik zrobił literówkę ale ogólnie ma rację - Amarone, koneser win powinien docenić. Myślę, że w tym budżecie coś się znajdzie, ewentualnie zostaje jakieś lepsze Valpolicella Ripasso Superiore.
@Ziarenkokawy Może sproboj jakiegoś winna naturalnego? Może jakiegoś PetNata. Spoko jest Johanniter Ultra z Domu Bliskowice - wino polskie światowej klasy ok 170 zł - butelki się szybko rozchodza
Nie mam pojęcia jakiego rodzaju wina szukam, wiem tyle że człowiek lubi dobre wina i się na nich zna. Chciałabym zaskoczyć go czymś i dać w prezencie coś ciekawego, co doceni. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#wino #sommelier
Butelkę 0,5 za ok 200 złotych kupisz. Idzie dostać w sklepach specjalistycznych lub nawet w Winnicy Lidla
Z wawy.
Pewnie jeżeli masz bliżej na Rozbrat to w restauracji Dyletanci to kupisz