Wpis z mikrobloga

Jaką metodę nauki języka angielskiego polecacie tak aby w głównej mierze skupić się na akcencie? Chciałbym ujednolić swój polsko-brytyjsko-amerykańsko-cebulowy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Może jakaś szkoła językowa z native'ami godna uwagi w Warszawie? Ewentualnie spotkania konwersacyjne tamże?

#nauka #naukajezykow #jezykiobce #jezykangielski #warszawa
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Anomalocaracid: B2/C1 - matura rozszerzona, na studiach lektorat C1, ale nie wyrabiałem żadnych certyfikatów, kilkanaście wyjazdów zagranicznych, aczkolwiek uważam, że bliżej mi jednak do B2, bo jednak dość wąskiego zakresu używam na co dzień
  • Odpowiedz
@widzialem: hmmm. Po prostu jedź do szkoły językowej dla dorosłych na jakiś czas albo prze net wykup konwersacje z native speakerem. Jak należysz do mensy czy innej organizacji to mają swój program wymiany językowej
  • Odpowiedz
@widzialem: tylko właściwie po co? W obecnych czasach to przecież powoli norma i wystarczy brak wyraźnego obcego akcentu, który utrudniałby zrozumienie u niezaznajomionych z danym brzmieniem. Najprościej to gdybyś sobie znalazł babę albo jakiegoś ziomka do codziennego gadania, wtedy mimowolnie przesiąkniesz ich akcentem, o ile słoń nie nadepnął ci na ucho. Jak Wawka to raczej też da się znaleźć jakieś środowisko anglojęzyczne i znajomych, gdzie regularnie będziecie razem robić coś
HansLanda88 - @widzialem: tylko właściwie po co? W obecnych czasach to przecież powol...

źródło: th7dvxlp3n781

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
tylko właściwie po co?

@HansLanda88: Wydawało mi się, że po pobycie w Stanach jestem daleki od opisanego w poście akcentu. Jednak pewna Włoszka poznana na lotnisku w Paryżu wybiła mi z głowy to przekonanie mówiąc, że tak myślała, że jestem z Europy wschodniej lub Rosji, bo poznała po akcencie. Tak mnie zbulwersowała, że teraz planuje się nagrywać gdy będę miał dłuższą wypowiedź po angielsku xD

Memes bardzo adekwatny ( ͡
  • Odpowiedz
@widzialem:

myślała, że jestem z Europy wschodniej lub Rosji, bo poznała po akcencie.

Ale zakładam że jesteś z Europy wschodniej xD
Czym tu się bulwersować? Myślisz że jakbyś założył że ona jest włoszką to ona też by
  • Odpowiedz
@widzialem: słuchaj jakie to proste. ( ͡° ͜ʖ ͡°) W innym nagraniu tłumaczyła, że jak była młodsza, to w rozmowach z domownikami naśladowała postacie z seriali (stąd pewnie "talent"), a później miała też znajomych z różnych krajów. Ale czytałem też kiedyś o metodzie dającej dobre efekty, że imitujesz np. Amerykanina mówiącego po polsku i z tego płynnie starasz się przejść na angielski. Aktorzy też się uczą
  • Odpowiedz