Wpis z mikrobloga

@hurrdurr221 To nie jedz kanapek tylko normalne posiłki.
Jaja, sery, twarogi, skyr, ryby i owoce morza, groch, fasola, soczewica, orzechy i nasiona, tofu/soja, kasze mają ok. 10g białka na 100g
  • Odpowiedz
@hurrdurr221: kostka 250g twarogu chudego to 42.5g białka

kawał mięsa na obiad filet z kurczaka, schab, jakaś chuda szynka czy polędwiczki ew porcja mięsa mielonego w spaghetti to lekko 30g białka

kanapka z jajkami i serem i dopinasz 100g dziennie

ludzie nawet 200g potrafią wyciągać w ciągu dnia bez problemu
  • Odpowiedz
@hurrdurr221: i tak i nie, tylko trzeba się przestawić na to, że właśnie minimum kostka twarogu będzie codziennie wlatywać i że do obiadu zawsze będzie porządna porcja mięcha

na redukcji kiedy trzeba uważać, żeby węgle i tłuszcze nie zabrały kcal zamiast białka trzeba trochę gimnastyki ew. pomóc sobie białkiem z proszku
  • Odpowiedz
@hurrdurr221 dosłownie w piątek nie wiedziałem co wrzucić na talerz i tak chciałem bez mięsa i padło na kotlety sojowe. Zdziwiłem się w opór że w 100g masz 46g białka. A zjeść 100g sojowych to jakiś duży problem nie jest.
  • Odpowiedz
@hurrdurr221: u mnie 180g dziennie całkowicie bez mięsa wbijane raczej bez problemu, ale wspomagam się raz dziennie szejkiem 40g. Jem kostkę twarogu, kulkę mozzarelli, skyr, serek wiejski i dobijam to jajkiem, to kotletami sojowymi, serem żółtym, zależy jak stoję tego dnia z węglami i tłuszczem.
  • Odpowiedz