Wpis z mikrobloga

@Kalwi: (stereo)typowy programista, który napisał 200 książek, ale na rozmowie odburkuje półsłówkami albo uważa że te książki sprawiają, że może być bucem xD
Ja nie wiem jak się tacy uchowali, gdy od minimum 15 lat firmy nie biorą nerdów do piwnic, tylko lidzi do zespołów xD
od minimum 15 lat firmy nie biorą nerdów do piwnic, tylko lidzi do zespołów xD

@tellet: jakieś trendy startupy to może faktycznie biorą tylko tych co fajnie się z nimi opija kolejną rundę finansowania albo dobrze wyglądają na zdjęciach ale w firmach gdzie robi się coś więcej niż prostego cruda jest całkiem dużo nerdów (i też piszą książki xD).
@tellet: o to to. Sam jak rekrutuje to zwracam na to uwagę ale powiem Wam ze większość dynamiczniakow idzie do jakiś małych firm czy startupow albo zakładają swoje i do nas do korpo schodzą tylko ci „dziwni”
@Pasterz30 korpo niszczy tych dynamicznych. Są procedury i koniec. Jest projekt ale głupi albo jakiś jego fragment bez sensu, nie ważne. Został zatwierdzony i trzeba zrobić a za pół roku robi się od nowa no bo jednak to głupie było. Trzeba wpasować się w klucz
@zibizz1 to nie jest takie czarno białe. Z reszta w start upach, nie mówiąc już o software housach masz dokładnie to samo. Programowanie to zwykła praca rzemieślnicza, niewiele tam kreatywności jeżeli mówimy o poziomie jak dana apka ma wyglądać, co robić i jak działać, od tego jest biznes. Ty sobie możesz zoptymalizować najwyżej bubble sorta.
(stereo)typowy programista, który napisał 200 książek, ale na rozmowie odburkuje półsłówkami albo uważa że te książki sprawiają, że może być bucem xD

Ja nie wiem jak się tacy uchowali, gdy od minimum 15 lat firmy nie biorą nerdów do piwnic, tylko lidzi do zespołów xD

@tellet: A jak się nazywa człowiek, który na podstawie jednego, którkiego posta i braku znajomości osoby potrafi wyprodukować cały paragraf pseudoobelg bez pokrycia wymyślając je na
@Kalwi:

ale w firmach gdzie robi się coś więcej niż prostego cruda

Mhm, czyli co- softwarehousy-rzeźnie, gdzie klepiesz kolejny plugin do dużego softu albo jesteś podwykonem jakiegoś comarchu czy innego raka, robiących jakiegoś molocha z datą wdrożenia w latach 2000?
Bardzo lubię takich "oświeconych" co to myślą, że piszą dla nasa soft do łazika, a tak naprawdę klepią nawet nie CRUDa, tylko jakiś jego ułamek dla korpo, tyle że w technologii
@wioslarz-umyslow: skoro typ, który rzekomo napisał tyle eksperckich książek, a odwalają go różne firmy, to chyba coś jest nie tak z jego innymi umiejętnościami, niż tylko klepaniem skryptów w JS...
Bardzo lubię takich "oświeconych" co to myślą, że piszą dla nasa soft do łazika, a tak naprawdę klepią nawet nie CRUDa, tylko jakiś jego ułamek dla korpo, tyle że w technologii sprzed 20 lat xD

@tellet: Mnie w ogóle bawi to jechanie po CRUDach - to tak jakby jechać po architektach, że projektują ciągle biurowce i sklepy, a nie "Sagrada Familie" i bazyliki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@WaveCreator: Najczęściej jadą po nich samozwańczy eksperci, którzy najwięcej co zrobili, to jakąś niestandardową rzeźbę na rpi/arguino albo jakieś 2 skrypty w pehapie tudzież pospinali kabelkami kilka gadżetów iot i załadowali gotowy skrypt xD