Wpis z mikrobloga

Szukam porad do ćwiczenia na drążku. Ćwiczę już prawie rok ,zacząłem od zera ,aktualnie potrafię podciągnąć się max 4 razy ,jednak nie satysfakcjonuje mnie to. Wspomagam się gumą i robię głównie negatywy ,staram ćwiczyć się co drugi dzień na przemian z pompkami. Są jakieś metody co dodać do ćwiczeń żeby był lepszy efekt? #kalistenika #silownia #podciaganie #podciaganiezwykopem #bodybuilding
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@proszebardzo2 uczę się nachwytem ,robię negatywy 3 serie po 7-10 zależy od dnia ile mięśnie udźwigną. Z gumą 5 serii też koło 7-10. 174 wzrostu 84 kg wagi ,nie wiem czy z wagą tez okej czy nie zrzucić trochę ,chociaż znajoma podpowiadała że jest okej
  • Odpowiedz
@anon-anonim: ja też od zera zaczynałem z podobną wagą, gumę bym olał skoro już tyle robisz i efektu nie ma większego, skup się na negatywach a jak tylko 1 normalny będziesz mógł zrobić to cisnij jak najczęściej i zacznij też pod chwytem, taka moja rada, dawno maxow nie sprawdzałem ale zrobię 5-6 na chwytem i z 10 podchwytem
  • Odpowiedz
@anon-anonim: ja w marcu tamtego roku nie potrafiłem się podciągać kompletnie z wagą 93-94 kg.
Obecnie (79kg) podciągam się ok 10-11 razy w serii.

Planem jakim szedłem to zawsze 5 serii.
Na początku było to ściąganie drążka wyciągu górnego ale jak już potrafiłem się podciągnąć 4 razy to robiłem to tak, że starałem się robić 5 serii po 2 powt.
Jak się udało osiągnąć to pierwszą serię robiłem 3 i pozostałe 4 serie po
  • Odpowiedz
  • 0
@spiritus kurde zazdro bo ja ćwiczę od roku i max 4 mogę zrobić z wagą 84kg a próbowałeś do tego jakieś negatywy/guma/cokolwiek ? No i czy w międzyczasie robiłeś jakieś cardio albo pompki albo siłka ?
  • Odpowiedz
@anon-anonim: żadnej gumy (chociaż przez chwilę próbowałem). Destabilizuje całą pozycję.

Siłownia wtedy była 3-4 razy w tygodniu planem FBW.

Działaj tym systemem co Ci opisałem i sprawdź czy Ci przez miesiąc z 5x2 nie wejdzie np 5x3 ;)
  • Odpowiedz