Wpis z mikrobloga

Szczerze, po wczorajszej przegranej Zaksy z Norwidem już naprawdę nie mam ochoty oglądać Plusligi. I wcale nie chodzi mi o to, że Zaksa przegrała. Ale ten cały mecz to był nieśmieszny żart. To ma być liga mistrzów Europy. No ja pieprzę.

#siatkowka
  • 8
@groman43: jakbym był kibicem Zaksy to mogłoby mnie wkurzyć zachowanie zawodników o braku walki, ale z drugiej strony spoko, że tak do tego podeszli i miałem wrażenie, że oni chcą to przegrać w tych 4 setach i dalej się nie męczyć
@groman43: co znaczy relatywnie lekki sezon kadrowy? Jeśli zsumujemy sumę ton przerzuconych na silowni, ilość skoków w trakcie treningów, kilometry w podróży, to okaże się, że same mecze dają jakieś 20% różnicy w wykonanych elementach. Także fakt, że w kadrze poza Chinami i Rotterdamem oraz Manilą Bednorz nie pograł, to nie oznacza , że ma jakąś znacznie mniejsz ilość zmęczenia w organizmie.
@groman43 nie ogladalem wczoraj calego meczu ale w liczbach najlepiej wyszli Bednorz i Takvam. To byl mecz wkalkulowany w stratę, bardzo szybko w sezonie ZAKSA staje przed sytuacją wyboru - czy szarpać się z tym Norwidem czy lepiej nie. Przeciez w poprzednim sezonie Kedzierzyn tak na poziomie przelomu grudnia i stycznia to zacząl ledwo wiazać koniec z koncem i tam stawiano juz tylko i wylacznie na walkę z lepszymi rywalami lekceważąc faze
@czarny_matt94: No masz rację.

@vasos Bednorz nie skończył kilka piłek w końcówkach. Zapamiętałem jego atak w aut poprawiony kilka minut później zagrywką w siatkę w drugim secie. Przy czym, nie wiem jaką piłkę dostał od Stępnia a zagrywka w siatkę zdarza się każdemu.
Najlepsze jeszcze przed nami, czyli faza grupowa LM. Chyba założenie jest być wystarczająco wysoko w tabeli, żeby zagrać PP a potem wejść do play-offów. Szczególnie, że nie wiem