Aktywne Wpisy

mirko_anonim +142
✨️ Gorzka prawda o lekarzach w Polsce Ⓘ
Kilka gorzkich slów prawdy o lekarzach w Polsce.
Do ludzi coraz częściej dociera jak dużą aberracją jest poziom wynagrodzeń lekarzy w Polsce. W dodatku wiele osób z tej branży nie jest otwartych na merytoryczną dyskusję i nie przyjmuje jakiejkolwiek krytyki.
Ponieważ dosyć często mam wizyty u lekarzy, to postanowiłem podzielić się swoimi spostrzeżeniami. Zapraszam do polemiki wszystkich, także osoby z branży medycznej. Zanim przejdę dalej chciałbym zaznaczyć,
Kilka gorzkich slów prawdy o lekarzach w Polsce.
Do ludzi coraz częściej dociera jak dużą aberracją jest poziom wynagrodzeń lekarzy w Polsce. W dodatku wiele osób z tej branży nie jest otwartych na merytoryczną dyskusję i nie przyjmuje jakiejkolwiek krytyki.
Ponieważ dosyć często mam wizyty u lekarzy, to postanowiłem podzielić się swoimi spostrzeżeniami. Zapraszam do polemiki wszystkich, także osoby z branży medycznej. Zanim przejdę dalej chciałbym zaznaczyć,

Sleepypl +709

W sumie jakie zmiany stop są dla mnie korzystniejsze?
Jak stopy spadną, to rośnie inflacja = dewaluuje się moje zobowiązanie kredytowe
Rosną stopy = rośnie oprocentowanie lokat/obligacji = mogę więcej nadpłacić po 10 latach (kiedy skończą się dopłaty od Was w ramach bk2)
Sytuacja win win dla mnie?
#nieruchomosci #gielda #bk2 #kredythipoteczny #kredyt2procent
@Goronco: tylko jeżeli dostaniesz podwyżki tyle ile inflacja - przez ostatnie 24-36 miesięcy mieliśmy realne obniżenie stopy życia
Już nie wspominam o fakcie że stopy i inflacja mogą spaść naraz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Goronco: no każdy w IT to miał po covidzie, ale na przestrzeni 23 miesięcy zamiast 24 wzrost jest poniżej 10%
A jak byłeś juniorem to wzrost związany z zwiększeniem kwalifikacji powinieneś od tego odjąć. To praktycznie jesteś na minus