Wpis z mikrobloga

@Trelik: a może by tak zmienić mentalność niewolnika? Dobry pan mówi, kiedy mogę kiedy nie mogę iść na zakupy?
Tylko np, nie wiem, niech sobie rynek sam to ureguluje?
  • Odpowiedz
no przecież niemieckie sklepy muszą być w niedzielę otwarte w Polsce, aby w Niemczech były zamknięte. Jednak zysk musi się zgadzać. Donek zrobi tak, że i Niemiec zadowolony, bo ma wolne i niemieckie Lidle zadowolone, bo zarabiają w Ddzień Pański. W sumie to też profit dla lewaków, bo dzień odpoczynku i religijnej zadumy zamieniają na dzień jarmarczny.

@onucoutkajpysk: wolę żeby kasa szła do Niemca niż do kieszeni właścicieli sieci żabek
  • Odpowiedz
@Trelik: mają być otwarte i już, nawet jeśli te rzekomo nowoczesne niemcy mają u siebie zamknięte. Kogo obchodzą jakieś wynurzenia pustynnych pastuchów i ich święte święta. A co do pracowników to aplikując do sklepu powinni wiedzieć, że może im przypaść robota w niedzielę. Jakoś pracownicy produkcji czy magazynów nie protestują.
Zamykanie akurat sklepów pod pretekstem "by pracownicy sklepów spędzili niedzielę z rodziną/w kościółku" jest k-------m.
  • Odpowiedz
  • 0
@GregPelka: pracownicy zweryfikują taką firmę. Jak nie będą chcieli pracować w niedzielę to zmienią pracę. Siedzenie w galerii gdzie jest jeden klient ma 30 minut to niezbyt wymagajaca praca. Dlatego innego zdania są pracownicy marketów.
  • Odpowiedz
@KwasneJablko a co to? Kasjer gorszy człowiek? Nie masz pojęcia w jaki sposób ocenia się człowieka to nie powinieneś mieć nawet praw wyborczych, bo nie jesteś dostatecznie dojrzały. I mówi to podczlowiek oglądający poatostreamerow ()
  • Odpowiedz
a co to? Kasjer gorszy człowiek?

@uriel_ck: A powiedz mi, czy gdzieś jest NAKAZ pracy w niedzielę? Czy może prawo, które się nie wpie*ala w relacje przedsiębiorca-klient i daje jednemu i drugiemu tzw. wolny wybór? Tzw, bo dla was to widzę nowomowa.
  • Odpowiedz
@GregPelka korporacje-pracownik i wolny wybór? Ty tak na poważnie? Cały czas twierdzę, że jak najwięcej osób powinno mieć wolne niedziele i w ogóle człowiek powinien jak najwięcej mieć wolnego. Ty tego nie zrozumiesz, bo tobie chodzi o to, żeby "sąsiad miał gorzej", a ja wolę, żeby każdy miał lepiej. Tym się różnymi, że potrafię na spokojnie pomyśleć o konsekwencjach, a ty nie. Jak już wcześniej wspomniałem, pracę w niedziele były raczej
  • Odpowiedz
a ja wolę, żeby każdy miał lepiej.

@uriel_ck: Już byli tacy i próbowali. Ale to przecież nie był prawdziwy komunizm xD

Tym się różnymi, że potrafię na spokojnie pomyśleć o konsekwencjach, a ty nie.

I am freethinker, I am Intellectually Superior xDDD
GregPelka - >a ja wolę, żeby każdy miał lepiej. 

@uriel_ck: Już byli tacy i próbowal...

źródło: 7xhl34fxxo651

Pobierz
  • Odpowiedz