Wpis z mikrobloga

Co następne? "Odpisz bo będę się ku$%ić a tego nie chce"?
Wiem, że to spam linkedinowy, ale już mam dosyć szukania fajnej pracy. Dosłownie wszystkie oferty to g---o. W tej konkretnej 9-13k zł brutto dla regulara - słabizna i to jeszcze duże korpo, znane. Jakieś wielogodzinne live-codingi na rekrutacjach... wieloetapowe weryfikacje języków obcych i to wszystko za takie g---o-pieniądze. Tyle to się zarabia jako hrówa po studiach z angielskim A2.

NIE WARTO BYŁO IŚĆ W IT. Branża opanowana przez tanich kucy i mitomanów 25k.

#pracbaza #praca #pracait #gorzkiezale #korposwiat #korpo
CalibraTeam - Co następne? "Odpisz bo będę się ku$%ić a tego nie chce"? 
Wiem, że to ...

źródło: superoferta

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jakieś wielogodzinne live-codingi na rekrutacjach... wieloetapowe weryfikacje języków obcych i to wszystko za takie g---o-pieniądze

@CalibraTeam:
Typowe. Im bardziej powalona rekrutacja i gorsze warunki pracy (hybryda lub brak zdalnej), to kasa mniejsza.
Będą tak spamować wszystkim, aż kogoś znajdą. Taki desperat to nawet dobry pracownik, bo potem będzie się bał zmiany pracy lub jej utraty i będzie się godził na pracę poniżej stawki rynkowej, nadgodziny, czy zakaz pracy zdalnej mimo,
  • Odpowiedz
  • 3
Taki desperat to nawet dobry pracownik, bo potem będzie się bał zmiany pracy lub jej utraty i będzie się godził na pracę poniżej stawki rynkowej, nadgodziny, czy zakaz pracy zdalnej mimo, że zespół i tak jest z całego świata.

@lojawyk: Kiedyś pracowałem na produkcji a dopiero później wszedłem do IT. Muszę niestety przyznać, że dopiero w IT poznałem totalnych kołchoźników z mentalnością chłoporobotników. Siedzenie po godzinach za darmo to pikuś.
  • Odpowiedz